model-arantxa-oosterwolde-gebruikt-geen-skincare-belangrijk-om-je-huid-rust-te-geven-216182
©Sylwia Szyplik

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model en dj Arantxa Oosterwolde.

Wat voor nachtkastje heb je?

“Eigenlijk een hele saaie vierkante van Leen Bakker, maar wél met twee lades waar vervolgens alles in verdwijnt. Er staat een nachtlampje op en er liggen te veel sieraden. Verder heb ik een Purol-verslaving en kan ik niet zonder water. Soms drink ik liters. Ik ga dus altijd moisturized en hydrated slapen.”

Hoe ziet jouw skin routine eruit?

“Ik draag bijna nooit make-up, behalve als ik een event heb. Dus ik was mijn gezicht altijd met water. Verder helemaal niks, want ik denk dat het belangrijk is je huid rust te geven en te laten ademen. Wel maak ik minimaal één keer in de maand tijd voor een masker. Mijn favoriet: Aztec Secret Indian Healing Clay. Het is er een op poederbasis die je moet mixen met water en appelazijn. Schrik niet als je gezicht rood wordt, dat trekt na vijf minuten weg. Fijn is dat het masker ook geschikt is voor je haar. Het zit in een pot en je doet er echt eeuwen mee.”

Snoozen of showtime?

“Showtime. Ik word zelfs nog voor de wekker wakker. En dan begint mijn dagelijkse routine: om 08.00 uur opstaan, mediteren en ontbijten. Ik start de dag – heel slecht, want ik begreep dat het veel met je hormonen doet – met koffie. Eten in de ochtend is niks voor mij.”

Arantxa nachtkastje

Slaap je in stijl?

“Ik ben een naaktslaper. Althans, ik vind het fijn om alleen in m’n onderbroek te slapen. Lekker fris onder crispy sheets. Ik ben een echte slaapkop, slaap overal doorheen. De volgende dag sta ik ook snel op. Het scheelt dat mijn telefoon niet meer meegaat de slaapkamer in. Die leg ik in de woonkamer en om 08.00 uur hoor ik de wekker afgaan. In het begin was het afkicken, niet te doen. Ik scrolde altijd nog door Instagram. Sinds ik dat niet meer doe, val ik meteen in slaap. Ook word ik veel kalmer wakker, het is een kwestie van wennen.”

Ik droom nog van…?

“Een tijdje emigreren naar een land waar de zon veel schijnt. Waar ik gewoon lekker wakker kan worden, naar buiten ga en dan meteen die vitamine D kick krijg. Waar ik elke dag vers en onbespoten fruit kan eten en met locals kan hangen. Everything is better in the sun. Voor mij is elk land in West-Afrika mooi. Ik ben in Burundi en Rwanda geweest en daar heb ik het erg naar mijn zin gehad. Al sluit ik het ook niet uit om naar Suriname terug te gaan. In elk geval ergens waar de zon schijnt, daar ga je mij vinden.”