model-ovo-drenth-heeft-new-yorkse-avondcravings-peanut-butter-cupcake-of-banana-pudding-215217
©Pablo Anton

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Ovo Drenth.

Wat voor nachtkastje heb je? “Eentje in seventies style. Bruinkleurig, heel simpel, minimal. Het kastje heeft maar één lade. Er staat een lamp op, er liggen oordopjes, m’n iPad en een onderzetter voor een glas water. Ín mijn nachtkastje ligt van alles: haarelastiekjes, oorbellen, een oplader, de Organic and Natural Lip Lightening Balm van Ommorfee en handcrème van Weleda.”

Slaap je in stijl?

“Ik heb leuke pyjama’s, maar slaap er niet in. In bed heb ik niks aan. Als ik aan het loungen ben draag ik wél een leuk setje, uit de eerste collectie van Rihanna x Fenty. Ik kocht drie pyjama’s met onder meer een tijgerprint en luipaarden erop. Ook de badjas heb ik meteen maar aangeschaft. Die is van satijn-achtig materiaal en zit heel lekker.”

Heb je een geheime nachtsnack? “In de winter heb ik altijd zin in soep of noodles. Nu is taart of cake lekker in de avond. Bij mij om de hoek zit Martha’s Country Bakery. Een van de bekendere bakkers in New York. Mijn favorieten: cheesecake, banana pudding, rice pudding en de peanut butter cupcake. Een hele lijst dus.”

Ovo Drenth nachtkastje

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit? “Ik begin een uur voor het slapen met een make-up doekje van Neutrogena. Daar doe ik vervolgens wat kokosolie of olijfolie op. Daarna de Cetaphil Gentle Skin Cleanser om mijn huid écht goed te reinigen. Als mijn gezicht is opgedroogd gebruik ik een paar druppels van Glo Skin Beauty Liquid Exfoliant. En daarna, ook van Glo Skin, Anti-Stress CBD Drops. Ik eindig met Skin Food van Weleda.”

Ik droom nog van…? “Trouwen en kinderen krijgen. Ik hoop dat mijn vriend mij eindelijk een keer ten huwelijk vraagt. Verder heb ik een heel fijn leven in Amerika. Nederland mis ik soms wel, maar ik woon het liefst in New York. Dat is al een droom die verwezenlijkt is. Op carrièregebied hoop ik nog op een mooie beautycampagne of commercial van Lancôme of Estee Lauder.”