model-fatou-moussa-heeft-bananenchips-als-geheime-nachtsnack-doet-me-aan-vroeger-denken-213544

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Fatou Moussa.

Wat voor nachtkastje heb je?

“Die heb ik van mijn moeder gekregen. Zelf noem ik het een Anton Pieck kastje: hij is arty met verschillende vormen, figuren en bloemen. Standaard staat er een fles water op. Verder lippenbalsem: Carmex Lipbalsem Tube Cherry, handcrème van Rituals, The Ritual of Mehr Hand Balm en het boek The Power of Now van Eckhart Tolle. Een van de meest verkochte boeken in Amerika – is ook bij Oprah Winfrey besproken. Het gaat over dat je in het nu moet leven en dingen uit het verleden moet achterlaten. Een mooi boek.”

Heb je een bepaald bedritueel?

“Ik smeer altijd vaseline op mijn wimpers, dat zorgt ervoor dat ze stevig blijven en groeien. Dan was ik mijn gezicht met de natuurlijke zeep black soap, want ik heb een gevoelige huid. Als laatste gebruik ik op mijn gezicht nachtcrème van Rituals, de Namasté Hydrating Overnight Cream.”

Slaap je in stijl?

“Zeker. Ik draag graag jurkjes in bed. Ik heb verschillende van zijde. Dat zit comfortabel en ik voel me er fijn in. De meeste items draag ik van Hunkemöller.”

Snoozen of showtime?

“Showtime. Dat was eerder niet zo, ik praatte ook niet met mensen in de ochtend. Daarin ben ik veranderd. Ik doe het volgende: ik sta op en zet muziek aan. Op mijn playlist heb ik muziek van onder andere Stevie Wonder, The Jackson 5, Bob Marley en Allen Stone. Daar word ik vrolijk van.”

Geheime nachtsnack?

“Ik heb altijd bananenchips in huis, die haal ik bij de toko. Dat is echt mijn geheime nachtsnack. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het brengt me ook terug naar vroeger: ik at de chips altijd met mijn vader.”

Ik droom nog van…?

“Mijn eigen bedrijf. Daar ben ik ook al mee bezig. Ik wil een hotspot maken voor jongeren in Nijmegen, omdat er in de stad niet zoveel voor hen is. Een plek waar ze bij elkaar kunnen komen, waar muziek wordt gedraaid en gegeten en gedronken kan worden.”