een-pukkel-met-deze-beauty-hack-van-huda-kattan-op-tiktok-is-hij-zo-weg-239329
©Huda Beauty

Oké, confession time: ik ben best sceptisch als het aankomt op beauty hacks. Tegenwoordig wordt elk trucje een ‘lifehack’ genoemd, net als elke outfit opeens een trend zou zijn. Maar – gróte maar – als beauty queen Huda Kattan een hack op TikTok zet, ben ik toch geneigd die te proberen. Zelfs als dat betekent dat je een pukkel met highlighter zou kunnen camoufleren. Hoe dat kan? Scrollen is weten.

Beauty volgens Huda

Eerst even over Huda, oftewel make-up artist, beauty-activist en ondernemer Huda Kattan. We zijn op first name basis ja, sinds ik haar afgelopen najaar uitgebreid sprak over de kracht van make-up. Zo zei ze onder andere over haar oogschaduwpallet Empowered: “Wat gebeurt er als je jezelf accepteert? Dan empower je jezelf en anderen. Dat verhaal vertelde ik het team, en zo kwamen we op de nieuwe pallet: ‘Empowered’.”

Ook liet Huda zich toen uit over de kracht van social media en hoe ze op haar platformen probeert eerlijk zijn over haar uiterlijk. Zo stelde ze: “eerst was die Kardashian-look hét ‘Instagramgezicht’. Dan ging het er vooral om hoe je eruitzag op foto’s. Inmiddels is denk ik het schoonheidsideaal weer wat aan het verschuiven. Social media heeft enorm veel invloed. Door die platformen kunnen we eerlijk zijn over ons uiterlijk.”

Tegelijkertijd is de beauty-expert, die haar eigen make-uplijn heeft én op social media veel tips geeft, zich ook bewust van de negatieve invloed van sociale media op jonge mensen, zoals haar eigen dochter: “Het is lastig om nu op te groeien. Je wordt overspoeld met al die beelden, terwijl je er misschien niet van nature zo uitziet. Ik hoop dat mensen meer vanuit hun eigen kracht gaan denken.”

Beauty Hack op TikTok

Met deze uitspraken in het achterhoofd, volg ik Huda op de voet op sociale media. Het is boeiend te zien hoe ze constant speelt met de noties van ‘echt’ en ‘nep’, via make-up en filters. Ook laat ze soms zien hoe foto’s zouden worden bewerkt online. Vooral leuk om te kijken: ze deelt zoals gezegd veel video’s met (rare) tips en hacks, ook van andere beauty-influencers. Zo moest ik erg lachen om hoe Huda de ‘geweldige’ hack probeerde van foundation aanbrengen met een spatel. Erg ‘natuurlijk’ ja. (Als je van de pannenkoeken-look houdt.)

Heel grappig én interessant vond ik deze video waarin de expert weer een andere hack probeert – maar dan met succesvoller resultaat. Ze gaat namelijk een pukkel op haar kin optisch wegtoveren met – jawel – highlighter. Eerst gebruikt ze een klein kwastje om highlighter om de pukkel heen te doen. Dan kom er op de ontsteking zelf in het midden van bronzer. Daar overheen komt weer foundation met een spons en tot slot van gezichtspoeder.

Ik moet zeggen: het ziet er goed uit. Ik denk dat het komt omdat je met de highlighter en bronzer een spel van licht en schaduw creëert waardoor de opbolling van de pukkel minder zichtbaar wordt, en de foundation en poeder halen de roodheid natuurlijk weg. Overigens heeft Huda net twee nieuwe producten gelanceerd in ditzelfde straatje: #Fauxfilter Concealer & de Easy Bake Setting Powder. Die laatste demonstreert ze hieronder. Blijft toch bijzonder, de kracht van make-up.