bella-hadid-lanceert-haar-eigen-parfummerk-en-dit-is-wat-we-er-tot-nu-toe-over-weten-295845
©Yasmine Diba

Het Palestijns-Nederlandse supermodel Bella Hadid staat al meer dan tien jaar in de schijnwerpers in de modewereld, maar treedt nu ook toe tot de beautywereld met haar eigen merk. Hadid lanceert haar eigen parfummerk genaamd Orebella, het allereerste alcoholvrije, op essentiële oliën gebaseerde parfummerk. Vogue ging in gesprek met het model over haar nieuwe avontuur, en wat de dieperliggende betekenis is achter haar nieuwe label.

Bella Hadid lanceert parfummerk

“Op een dag werd ik wakker en zag ik iets op Instagram”, deelt Bella, zonder te onthullen wat ze precies zag, en wat dus de katalysator was van wat velen zien als haar wellness-transformatie. “Ik wist dat ik veranderingen moest aanbrengen in mijn leven om gelukkig te worden met mezelf, dus koos ik ervoor om deze reis te maken. Ik maakte mentaal veel mee en op een gegeven moment werd het behoorlijk dark. Als gevoelig persoon is door pijn heen gaan de enige manier om te groeien.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Mede door die pijn en haar voortdurende strijd met de ziekte van Lyme (en de vele lichamelijke en cognitieve symptomen die daarmee gepaard gaan), begon Hadid zich te concentreren op de dingen die haar geaard laten voelen: de dingen die haar gelukkig maken en haar, in haar woorden, helpen te “herinneren wie ik ben”. Vlak voor ons gesprek doet ze een van haar aardingsoefeningen. “Ik heb hier geen ijsbad, maar wel een klein zwembad en het is ijskoud. Ik ben erin gesprongen voordat ik aan mijn interviews begon en ik voel me een stuk beter.”

Orebella

Een andere oefening van Bella staat in het teken van essentiële oliën, wat leidde tot haar nieuwe beautyonderneming Orebella, dat ze op 2 mei lanceert. Ze vertelt dat toen ze twee jaar geleden op reis was om haar Palestijnse familieleden in Washington DC te bezoeken, “mijn vader en ik backgammon speelden bij de open haard toen ik ontdekte dat mijn oom Mahmoud essentiële oliën maakte. Ik had geen idee.” Er waren al dingen in gang gezet voor Orebella, dat een combinatie is van de vertaling van haar achternaam naar het Engels (Hadid betekent in het Arabisch ijzererts, iron ore in het Engels) en haar voornaam.

Hadid gelooft in de betekenis van het ontvangen van een teken. Toen ze meer te weten kwam over de ondernemersgeschiedenis van haar familie, had ze het gevoel: “Ik heb mijn tantes en mijn amos (ooms in het Arabisch, red.) allemaal bij me. Ze zegenen me de hele tijd.”

Parfum zonder alcohol

De eerste collectie van Orebella bestaat uit drie geuren: het bloemige Window2Soul, het tropische Blooming Fire en het houtachtig-mariene Salted Muse. Allemaal zijn ze geïnspireerd op Hadids leven. Salted Muse, met noten van zeezout, roze peper en olijfolie, is een eerbetoon aan haar familie. “Of je nu Palestijn bent of gewoon Arabier, onze families smeren overal olijfolie op. Dat was voor mij iets wat ik in mijn product wilde verwerken. Een speciale ode aan mijn erfgoed.”

De geur zelf is anders dan alles wat ik ooit heb ervaren. “Het is het allereerste parfum zonder alcohol, op basis van essentiële oliën, bestaande uit twee fasen”, vertelt ze trots. Geur is iets waar ze haar hele leven al gevoelig voor is vanwege haar gezondheidsproblemen, dus zocht ze naar een oplossing – iets zachts, draagbaars, maar toch complex. Voordat je het product aanbrengt, schud je de kristalvormige flesjes om de olie- en geurlagen te combineren en de geur te ‘activeren’. Andere persoonlijke accenten zijn haar initialen en het engelengetal 222 dat in de bovenkant van elke flacon is geëtst. Ook heeft de specifieke kleur van de gouden deksels een betekenis: “Geïnspireerd op het ruwe goud van de Arabische cultuur en erfenis”, zegt ze.

Onlangs voegde Hadid haar tweede naam, Khair, toe aan haar roepnaam. Het woord betekent ‘goed’ en staat symbool voor waar ze nu staat in het leven. Ze zegt dat de weg naar geluk duidelijker – en toegankelijker – is dan ooit tevoren. “Voor het eerst in mijn leven wil ik me concentreren op gelukkig zijn.” En terwijl ze dat doet, ruikt ze fantastisch.

Orebella is vanaf 2 mei enkel verkrijgbaar in de VS.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.