gaat-deze-nieuwe-nageltrend-de-glazed-donut-manicure-van-de-troon-stoten-deze-zomer-305426
©Instagram @dino_its_nail_oclock

Je hebt vast al gezien dat champagnekleurige glazed donut en ‘fombré’ nagels deze zomer populair zijn. Nu kunnen we een nieuwe nagellook aan dat rijtje toevoegen: de glass nail-manicure. Glass nails hebben – natuurlijk – iets te maken met onze obsessie met glass skin, de Koreaanse skincaretrend. Ze voldoen dan ook aan veel van dezelfde eisen: de look oogt gezond, schoon en glanzend. Kortom, de kers op de taart bij iedere zomerlook.

Glanzend en subtiel

“Het idee voor glazen nagels komt van manicures die technieken uitproberen om glanzende, reflecterende nagels te creëren”, legt celebritynagelstylist Harriet Westmoreland uit. “De manicure is subtieler dan een klassieke chroomnagel, en het licht reflecteert alsof je nagels van glas zijn – zie het als de vervolgstap op de chroomtrend.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zo creëer je zelf glass nails

Om thuis het gewenste effect te creëren, is het volgens de nagelstylist belangrijk om de lagen op de juiste volgorde aan te brengen. “Breng de chroomlaag als basis aan, gevolgd door een vrij dikke laag nagelversteviger en top coat. Dit maakt je nagels reflecterend, maar op een subtiele manier, omdat het chroom onder de transparante laag zit in plaats van erop.” Westmoreland raadt dan ook deze volgorde aan: een base coat, chroomlaag, een nagelversteviger, en tot slot een top coat.

Inspiratie opdoen? We zetten de mooiste glass nails hieronder op een rij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BELLASALONdb (@bellasalondb)