al-fresco-nagels-is-de-schattigste-manicure-om-deze-zomer-uit-te-proberen-305067
©Courtesy of @nailsbyzola

Manicuretrends komen en gaan, maar als je Zola Ganzorigt bent (ook wel bekend als @nailsbyzola op Instagram), dan blijven de trends die je helpt creëren wel bestaan. Zo ook de glazed donut-manicure, die ze in 2022 populair maakte op de vingertoppen van Hailey Bieber. Haar nieuwe favoriet? Nagels geïnspireerd door de buitenlucht – of Al Fresco-nagels, zoals wij ze noemen.

Al fresco-nagels

De letterlijke vertaling van al fresco is ‘buiten’, en de manicure put dan ook inspiratie uit het buitenleven. Of je nu de producten van de plaatselijke markt of de dieren die je ziet lopen in het park verwerkt in je nail art, beroemdheden (en hun manicure) experimenteren met schattige, handgeschilderde details op hun nagels.

Beroemdheden lopen ermee weg

Neem Hailey Bieber, zij liet onlangs kersen, bosbessen en wortels op haar anders kale nagels tekenen. Ze is zwanger van haar eerste kind en geeft de laatste tijd de voorkeur aan schattige, op de natuur geïnspireerde manicures. Zo liet ze eerder al een bloemig madeliefjesontwerp zien op een blushroze basis, waarbij elke bloem in het midden was voorzien van een diamanten stud.

Zelfs Kylie Jenner, die bekend staat om haar gepolijste manicures koos voor de Al Fresco-trend. Ganzorigt tekende met de hand insecten – waaronder een kronkelende worm en een lieveheersbeestje – op Jenners nagels, die werden afgewerkt met een lichtgele French tip. “De worm is mijn favoriet,” zei de beautymogul.

Beter humeur

Andere manieren om de trend te omarmen zijn vogels, bomen en bloemen (zie de op maat gemaakte 3D gel-orchideeën van Imarni en de gedroogde microbloemen van Betina Goldstein). In de natuur zijn is een natuurlijke humeurversterker: wetenschappelijk onderzoek toont aan dat degenen onder ons die meer tijd doorbrengen aan zee of in de bossen gelukkiger en gezonder zijn dan degenen die dat niet doen. Dus ja, het is misschien maar een manicure, maar we nemen onze dosis aan natuur waar we het kunnen krijgen.