blush-pink-nails-de-nieuwe-nageltrend-waar-hailey-bieber-dol-op-is-240659
©Evan Agostini/Invision/AP

Een vleugje kleur op de wangen is een eeuwige make-upklassieker, maar heb je ooit dezelfde aanpak voor je nagels overwogen? De nieuwste trend die binnen handbereik is, heet ‘blush pink nails’, en is, in zijn puurste vorm, afkomstig uit Korea. Deze term heeft momenteel 45,3 miljoen views (and counting) op TikTok. Het past perfect bij onze huidige obsessie met minimalistische manicures, en niemand minder dan Hailey Bieber is fan van de look.

Blush pink nails

“Het hebben van een cleane en eenvoudige manicure is momenteel supertrendy”, beaamt nagelstylist Alexandra Teleki, ook wel bekend als The Hot Blend op Instagram. “Blush-nagels zijn een draai aan ombré-nagels, maar het ontwerp begint vanuit een ronde vorm in het midden van de nagel in plaats van vanaf de boven- of onderkant. Het is superelegant.”

Lak de nagels eerst met een lichtroze, doorschijnende basis. Breng daarna een donkerdere roze tint in een ronde vorm op het midden van de nagel aan. Verspreid deze kleur met een spons of een nagelborstel. Breng tot slot een glanzende toplaag aan.

Teleki bereidt nagels voor met een basislaag en combineert vervolgens de Cosmopolitan- en Silk-gellakken van The Gel Bottle op haar klanten – van wie velen nu om de techniek vragen. Toegegeven: het is lastiger om het zelf thuis te proberen, maar het is te doen als je bereid bent om te experimenteren. Teleki’s tip? “Gebruik een klein rond oogschaduwpenseel of sponsje om Peacćis Cosmos-lak op het midden van de nagels aan te brengen.”

Hailey Bieber

De manicure ziet er goed uit op talloze verschillende nagelvormen, waaronder kort, vierkant en alles er tussenin. Werkt de trend niet helemaal voor jou? Dan kun je er net als Hailey Bieber ook een eigen draai aan geven, bijvoorbeeld door je nagels in een puur roze kleur te lakken. Bieber zorgde al eerder voor een populaire nageltrend toen haar ‘glazed donut nails’ viral gingen.

Het idee van deze trend is om nagels te voorzien van het soort gezonde, outdoor-blos waar we naar streven voor onze roze wangen; een frisse en luxueuze kijk op de klassieke ‘nude’-manicure. Bekijk hieronder een foto van Hailey Bieber met blush pink nails.

Blush Nails The New Manicure Trend That Hailey Bieber Loves
©Courtesy of @haileybieber

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.