miley-cyrus-brengt-ode-aan-haar-peettante-dolly-parton-op-de-rode-loper-van-de-grammys-285036
©ANP/ David Fisher/Shutterstock

Van ingevette mullets tot peroxide blonde pixies, Miley Cyrus is niet bang voor een opvallend haarmoment – maar op de rode loper van de Grammy Awards 2024 ging de popster voor een wel heel bijzonder kapsel, inclusief een persoonlijke referentie. Met haar volumineuze coupe bracht Miley namelijk een ode aan het iconische haar van niemand minder dan haar peettante Dolly Parton.

Miley Cyrus bij Grammy Awards 2024

Volledig passend bij haar kapsel, droeg Miley Cyrus ook een opvallende outfit naar de Grammy Awards 2024. De zangeres koos voor een vergulde Margiela-look, bestaande uit honderden veiligheidsspelden. De look werd afgestyled met camelkleurige Tabi-stiletto’s. Om haar onthullende outfit (vrijwel letterlijk) naar hoger niveau te tillen, borstelde kapper Bob Recine Cyrus’ lokken omhoog en naar achteren in een stoere Barbarella-achtige look (de film uit 1968 waarin Jane Fonda het iconische kapsel draagt). De Flowers-zangeres, die genomineerd was voor zes awards waarvan ze er twee won, accentueerde haar gouden godinnenlook met bronzer en een enkele loshangende krul, die haar oogmake-up met cat-eye accentueerde.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dit is niet de eerste keer dat Cyrus voor een beautylook kiest die geïnspireerd is door haar peettante. Haar gebleekt-blonde shags en verwarde coupes zijn ook een weerspiegeling van Partons iconische haarstijlen. Mileys opvallende haarmoment valt samen met de opgestoken kapsels die we nu overal zien, van de film Priscilla tot de meest recente show van Marc Jacobs. Daar stuurde haarstylist Duffy modellen de catwalk op in extra hoge versies van het kapsel. Hoe dan ook, we zijn volledig in de ban van dit more is more-moment.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dolly Parton (@dollyparton)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue)