celine-dion-maakt-na-maanden-afwezigheid-een-onverwachte-verschijning-bij-de-grammy-awards-284970
©Getty Images

Het was de verrassing die niemand zag aankomen. Tijdens de Grammy Awards 2024 stond de geliefde superster Céline Dion op het hoofdpodium om Taylor Swift de prijs voor Album van het Jaar te overhandigen. Een bijzonder moment, aangezien dit het eerste optreden is van de Frans-Canadese zangeres in een awardshow sinds ze in 2022 werd gediagnosticeerd met het stiff person-syndroom (SPS), een zeldzame neurologische ziekte die naar verluidt slechts één op de miljoen mensen treft.

“Als ik zeg dat ik blij ben om hier te zijn, meen ik dat echt, vanuit mijn hart”, zei Dion op het podium. “Degenen die zo gezegend zijn om hier bij de Grammy Awards te zijn, moeten de enorme liefde en vreugde die muziek ons leven en mensen over de hele wereld brengt, nooit voor lief nemen.”

Céline Dion bij de Grammy Awards 2024

De afgelopen twee jaar is Dion stilletjes uit de spotlights verdwenen. De zangeres blijft worstelen met haar SPS-aandoening, die spierstijfheid en pijnlijke spasmen veroorzaakt. “Helaas hebben de spasmen invloed op elk aspect van mijn dagelijks leven”, vertelde de zangeres eerder in een video op Instagram. “Daardoor heb ik soms moeite met lopen en kan ik mijn stembanden niet gebruiken om te zingen zoals ik gewend ben.” Als gevolg van de zeldzame aandoening heeft Dion al haar tourdata voor 2024 afgezegd terwijl ze zich concentreert op haar lichamelijke gezondheid.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar tijdens de Grammy Awards 2024 stond Céline Dion weer triomfantelijk in de schijnwerpers. Dat deed de zangeres door een van haar vele talenten nieuw leven in te blazen: het zijn van een waar stijlicoon. Stylist Law Roach – die ook de styling doet van Zendaya – werkte met haar samen. Voor de show droeg de ster een elegante camelkleurige jas van Valentino’s meest recente couturecollectie, gestyled met een roze Valentino-jurk. Vervolgens maakte ze haar look af met een oogverblindende kristallen ketting. Het publiek ontving Dion begrijpelijkerwijs met een uitbundig applaus.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Céline Dion bij de Grammy Awards 2024
©Getty Images

Hartverwarmend

Het optreden van Céline Dion bij de Grammy Awards 2024 was misschien wel het hartverwarmendste moment van de avond. En toch is het niet het enige moment voor haar fans. Vorige maand kwam namelijk het nieuws naar buiten dat een documentaire getiteld I Am: Céline Dion binnenkort op Amazon Prime zal verschijnen. De film zal het leven van de zangeres in de muziek laten zien, terwijl er ook aandacht wordt gevraagd voor mensen die leven met SPS. Welkom terug Céline, we hebben je gemist!