beyonce-gaat-volledig-in-western-thema-naar-de-grammy-awards-inclusief-cowboyhoed-284948
©Getty Images

Beyoncé heeft de rode loper van de Grammy Awards 2024 dan wel omzeild, maar op haar look heeft ze niet bezuinigd. De superster ging voor een western-geïnspireerd, Renaissance-achtig ensemble van Louis Vuitton ontworpen door Pharrell Williams, dat ze droeg om te kijken hoe echtgenoot Jay-Z de Dr. Dre Global Impact Award in ontvangst nam.

Beyoncé bij Grammy Awards 2024

Beyoncé droeg naar de Grammy Awards 2024 een variatie op de slotlook van Louis Vuittons menswear herfst/winter 2024-collectie. De zangeres verscheen in een oversized zwart leren jack met zilveren versieringen in het kenmerkende damierpatroon van het modehuis. Net als de originele outfit droeg ze er een witte blouse met turquoise knopen en een zwarte leren bolo-das bij.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Bey gaf haar eigen draai aan de look. Ze ruilde de broek van de catwalk in voor een korte broek met een riem en een gesp met LV-monogram. Ze had cowboylaarzen kunnen dragen, maar in plaats daarvan koos ze voor een paar pumps met puntige tenen en een enkelbandje. Voor extra rodeo-flair maakte ze haar looks af met een breedgerande off-white cowboyhoed.

Ode aan country

Voor sommigen weerspiegelde de look wat een grote avond voor countrymuziek is geweest, vooral voor niet-countrymuzikanten. Miley Cyrus bracht een eerbetoon aan haar peettante Dolly Parton met torenhoog haar. Lana Del Rey liep over de rode loper in een op Loretta Lynn geïnspireerde look (een knipoog naar haar aankomende album Lasso). En Tracy Chapman maakte een zeldzame verschijning op het podium om Fast Car te zingen naast Luke Combs.

Zou Beyoncé’s look kunnen wijzen op een countryalbum in haar toekomst? Fans van Daddy Lessons weten dat ze het genre zeker aan kan, maar misschien waardeert Bey gewoon een high-fashion kijk op haar Texaanse roots. Wij in ieder geval wel.

Beyoncé bij de Grammy Awards 2024
©Getty Images
Louis Vuitton menswear herfst/winter 2024
©Gorunway.com

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.