selena-gomez-channelt-naamgenoot-met-opgestoken-haar-en-rode-lippen-bij-de-emmys-282334
©Getty Images

Meisjes uit Texas groeien op met bewondering voor de overleden muziekster Selena Quintanilla. Dat geldt ook voor Selena Gomez, die naar Quintanilla is vernoemd (onthulde ze in een aflevering van Selena + Chef). Bij de Emmy’s van 2024 tilde Gomez de Selena-gelijkenis naar een hoger niveau door een van Quintanilla’s meest iconische beautylooks te channelen, die van de Grammy’s van 1994.

Selena Gomez bij de Emmy’s 2024

Ten eerste het sexy, maar stoere opgestoken kapsel uit de jaren negentig, compleet met een gekrulde pony om het stralende gezicht van Gomez perfect te accentueren, gecreëerd door haarstylist Marissa Marino. Dan zijn er nog de sieraden: of het nu gaat om oorbellen of een opvallende ketting, beide vrouwen wisten dat glitters key zijn voor een goede avond op de rode loper. Maar het belangrijkste zijn de rode lippen. Voor Quintanilla was het een kenmerkende beautylook. Al denken we dat de vampy donkere bessenlip van Gomez van haar eigen merk, Rare Beauty, is.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Misschien probeerde Gomez ook een deel van het geluk van Quintanilla te channelen. Op die avond in 1994 won ze met Live het beste Mexicaans-Amerikaanse album. Gomez was genomineerd voor haar werk als uitvoerend producent voor Only Murders in the Building. Hoe dan ook, met haar beautylook heeft ze al gewonnen.

Selena grammy's 1994
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.