simone-rocha-introduceert-gezichtsstrikken-voor-een-eigenzinnige-beautylook-243112
©Getty Images

Geïnspireerd op de rituelen rond Lughnasadh, het oogstfeest in Ierland, was de herfst/winter 2023-show van Simone Rocha een visueel feest van macramé, geweefde technieken, raffia en borduurwerk – een mengelmoes van texturen die terugkwam in het haar en de make-up van de modellen.

Simone Rocha herfst/winter 2023

“De jeugdige visie van Simone geeft mij en mijn team de ruimte een minder traditionele weg in te slaan, van het spelen met versieringen op het gezicht en het lichaam tot het gebruik van onze vingers in plaats van kwasten”, zegt visagist Thomas de Kluyver. “De casting dit seizoen is bijzonder divers, dus we wilden ons richten op individualiteit. We hebben het moment vastgelegd waarop je voor het eerst met make-upproducten gaat spelen.”

De individuele schoonheid van elk model werd versterkt door kleine versieringen, in kleuren en texturen die ook terugkwamen in de collectie. Deze versieringen – zoals strikken van rood, zwart of wit lint – werden op het gezicht aangebracht. “In sommige gevallen brachten we ook producten aan die we er vervolgens weer afhaalden. Zo gaven we de make-up een ‘gedragen’ look.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

‘No haircut-kapsels’

Haarstyliste Cyndia Harvey deed iets soortgelijks met het haar van de modellen. Ze koos ervoor de onderscheidende uitstraling van elk model te benadrukken, door ‘pluizige no haircut-kapsels’ te creëren bij de modellen met kort haar, en gedraaide lokken te maken bij de modellen met langer haar – wederom als een soort voortzetting van de collectie. “We kamden het haar naar voren, over het gezicht, en lieten één oog door een paar verwilderde lokken gluren. Hetzelfde deden we met vlechten, die ook over het gezicht vielen, opnieuw met gekrulde uiteinden.”

Model in Simone Rocha look
©Getty Images