actrice-sarah-janneh-over-haar-skincareroutine-alles-wat-ik-gebruik-is-ecologisch-242426
©Martijn Halie

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van actrice en zangeres Sarah Janneh.

De skincareroutine van actrice Sarah Janneh

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ik heb een houten trapje, het is niet echt een kastje. Dat trapje dient als nachtkastje. Ik heb werkelijk geen idee waar het vandaan komt, kan best Ikea zijn. Er liggen een hoop spullen op: mijn parfum, een zoutlamp, mijn satisfyer, maar ook een kaars van Diptique (Figuier) waar ik helemaal verslaafd aan ben. Hij geurt echt heel goed. Ook ligt er een set handboeien op, niet dat ik het gebruik, maar het ligt er wel. Verder ben ik aan het lezen in het boek Tarot voor beginners van Esther van Heerebeek. Ik leg kaarten voor mezelf en mijn vrienden, maar ben nog in de leer. Voor het slapengaan lees ik hier vaak in.”

Ben je een goede slaper?

“Ik ben een heel slechte slaper. Heb een beetje last van insomnia. Ik slaap altijd al slecht en ben een erge piekeraar. Zodra mijn hoofd het kussen raakt, begint het eigenlijk. Zeker als ik aan het repeteren ben zoals nu, want ik zit in de laatste spannende weken van een toneelstuk (Yara’s Wedding, red.). Dan gaan die teksten in één lange gedachte mijn hoofd door, ik kan niet stoppen. En dan droom ik natuurlijk dat ik een black-out krijg. Ik mag van geluk spreken als ik een uur of 3 à 4 slaap. Ik wil niet aan de medicatie, dus meditatie of luisteren naar een podcast – zoals De Daders – werkt voor mij het beste nu.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik zit helemaal in de lijn van Aromalogic, die producten worden allemaal zelf door een vrouw (Valentine Hulsman, red.) uit de Jordaan gemaakt. Alles is ecologisch, er zit niks in. Dus op een gegeven moment kun je het ook niet meer gebruiken. Van Aromalogic gebruik ik de make-up remover en de walhalla, een roller tegen wallen. Daarna de Stay Young, Die Pretty, een anti-aging verzorging, ook van Aromalogic. Nu ik zo druk ben met werken – en geen tijd heb voor een uitgebreide skincareroutine – gebruik ik voornamelijk de Skin Food van Weleda. Ik smeer dan eigenlijk alleen die op. Verder ben ik verslaafd aan de jadesteen, in de avond vind ik dat heerlijk en kan ik wel twintig minuten staan rollen.”

“Ja, stijlvol naakt. Ik slaap ook met het raam open, ik heb het niet koud. Soms, als er een leukerd in mijn bed ligt pak ik natuurlijk wel uit met een leuk setje, voor de rest altijd zonder kleding.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Zeker, ik heb zo’n raar ritme. Ik ben soms in de nacht pas thuis en voor het optreden kan ik niet te veel eten, dat vind ik gewoon niet lekker spelen. Ik heb wekelijkse en maandelijkse cravings. Eerst moest ik gewoon de hele tijd shoarma eten. Nu zit ik in de fase van crackers met zeezout en Paturain.”

Ik droom nog van…?

“Een album maken, dat is mijn grote droom. Ik ben daar al een klein beetje mee bezig, maar er staat nog niks op papier. Ik ben afgestudeerd in kleinkunst, dus het wordt sowieso een Nederlandstalig album. Ik wil wel een crossfade maken naar de hiphop-achtige urban scene. En ik was voor Wie Is De Mol in Zuid-Afrika dit jaar – waar we meezongen met het South African Youth Choir. Dat is wat ik zou willen, in zo’n koor samen zingen en daar de wereld mee over. Ik denk dat ik daar het gelukkigst van word. Ik wil in elk geval een deel van mijn roots in dat album.”