wat-is-een-browlift-en-waar-kun-je-daarvoor-het-beste-terecht-256696
©Spotlight

Een browlift is dé beautybehandeling van het moment. De behandeling is volgens velen een echte lunchtime treatment; een die nog geen dertig minuten duurt. Met een goede browlift behandeling zeg je gedag tegen eigenwijze wenkbrauwhaartjes en hallo tegen brows die perfect in model blijven. Maar, wat is een browlift precies? En bij welke professionals in Nederland kun je het beste terecht voor een behandeling? Wij zochten het voor je uit.

Alles wat je moet weten over de browlift

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Wat is een browlift?

De browlift is een relatief nieuwe beautybehandeling waarbij je natuurlijke wenkbrauwen omhoog worden gekamd; hoe meer haartjes, des te beter het resultaat. In tegenstelling tot microblading komen er geen naalden en kleurstoffen aan te pas. De wenkbrauwhaartjes worden in een positie gebracht waardoor de wenkbrauwen een stuk voller lijken. Dit wordt gedaan met behulp van speciale lotionformule. Deze lotion bestaat tussen 80-85 procent uit water en 10-15 procent uit actieve ingrediënten die voor het liftende resultaat zorgen. 

Voor wie is een browlift?

Afijn, als je een naaldenfobie hebt kun je gerust ademhalen. De browlift is een pijnloze behandeling, perfect voor als je symmetrische wenkbrauwen wil of wenkbrauwen die een opwaartse groeipatroon volgen voor een vollere wenkbrauwlook. Maar ook als je van nature volle wenkbrauwen hebt, biedt een browlift uitkomst. De eigenwijze haartjes worden namelijk getemd, waardoor je wenkbrauwen goed in model blijven. Een browlift is ideaal voor een on-the-go levensstijl; je hoeft ‘s ochtends alleen nog maar je wenkbrauwen even door te kammen.

Is een browlift veilig?

Ja, een browlift is veilig. In zeldzame gevallen kun je een allergische reactie krijgen. Als je een heel gevoelige huid hebt en je toch twijfelt, kun je bij veel salons langskomen voor een patchtest. Hierbij wordt een kleine fractie van de lotion op je huid aangebracht om te zien of er tekenen zijn van een geïrriteerde huid. Bij geen reactie van de huid op het product zit je hoogstwaarschijnlijk safe. Maar om 100 procent zeker te zijn, moet je 48 uur wachten omdat het even kan duren voordat een allergische reactie zich ontwikkelt.

Hoe lang blijft het resultaat?

Je hebt wel vier tot zes weken plezier van het resultaat. Maar om lang van je perfect brows te genieten, is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken die de werking van de lotion kunnen verminderen. Het wordt bijvoorbeeld afgeraden om tot drie dagen voor je afspraak onder de zonnebank te gaan. Ook wordt het gebruik van een spraytan en bruiningsdruppels op het gezicht vlak voor de behandeling afgeraden. Heb je dit toch gedaan? No worries. Maar meld het op tijd bij je behandelaar.

Waar kun je het beste heen voor een behandeling?

Dan rest nog de vraag: waar in Nederland kun je terecht voor een professionele browlift behandeling? Hieronder vind je een aantal van de beste beautysalons voor een complete behandeling inclusief waxen, verven, tweezen, stylen en naverzorging.

Brow Studio

Een browlift behandeling is bij Brow Studio in de Noord-Hollandse stad Hoorn gegarandeerd met mooi resultaat. Hier kun je met een gerust hart een wenkbrauwlift ondergaan. Wenkbrauwen zijn bij iedereen anders en uniek, en dat snappen de professionals bij Brow Studio.

Brow Studio, Kleine Noord 47, Hoorn

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SALON | ACADEMY (@browstudiohoorn)

SKINN by NIKKI

Je bent hier aan het juiste adres voor perfect in vorm gebrachte wenkbrauwen. Elke behandeling wordt afgesloten met een voedend serum met ingrediënten als keratine, arganolie, castorolie en vitamine E.

SKINN by NIKKI, Ambachtspad 10, Voorschoten

Limami

Onder de rook van Hengelo, in Delden, zit beautysalon Limami. De schoonheidsspecialisten zijn stuk voor stuk experts op het gebied van wenkbrauwen en wimpers, en zullen je brows dus in een handomdraai in vorm brengen.

Limami, Marijkestraat 22, Delden 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LIMAMI BROWS & LASHES (@limami.salon)

The Browbarber

Iris, eigenaar en oprichter van The Browbarber, weet alles over beauty. Na jaren ervaring in de schoonheidsindustrie – als huidtherapeute, visagiste, browspecialist en consultant – besloot ze in 2017 dat het tijd was om een eigen browbar te openen in Amsterdam. Voor een browlift ben je bij haar dus in goede handen.

The Browbarber, Westerstraat 70, Amsterdam

Fili Brow

Fili Brow heeft ontzettend veel positieve reviews en is – naar eigen zeggen – de beste plek om je wenkbrauwen te doen in Rotterdam. De schoonheidsspecialisten zijn ervaren, deskundig en behulpzaam. Je kunt hier terecht voor alles wat met je wenkbrauwen te maken heeft.

Fili Brow, Zwaanshals 292 A, Rotterdam

Benieuwd naar een browlift en hoe een behandeling in zijn werk gaat? Lees dan hier de ervaring van een Vogue-redacteur.