deze-beroemdheden-van-50-jaar-en-ouder-geven-de-perfecte-haarinspiratie-voor-een-kapsel-bij-een-bril-292066

Het is niet altijd makkelijk om je kapsel af te stemmen op je bril, maar als je de juiste coupe hebt gevonden, is het de perfecte manier om je bril juist te accentueren. Celebrity-haarstylist Larry King raadt aan je bril mee te nemen naar je afspraak: “Op die manier kan je kapper je kapsel aanpassen aan je gezicht wanneer je een bril draagt en wanneer niet. Bij lang haar kan het bijvoorbeeld een kwestie zijn van wat lagen toevoegen, zodat wanneer je je haar optrekt, er zachtere stukken naar beneden vallen.” Dit zijn volgens hem de beste tips voor kapsels bij een bril, met inspiratie van beroemde 50-plussers.

Kapsels voor als je 50-plus bent en een bril hebt 

Je bril meenemen raadt Larry vooral aan als je overweegt een pony te nemen. “Het is belangrijk om te weten of je je pony in een zijscheiding wil dragen of in het midden”, voegt hij eraan toe. “Je moet heel specifiek zijn – een langere lengte moet goed over de pootjes van je bril vallen, anders kan de pony raar gaan zitten. Een bril is een verlengstuk van je gezichtsvorm en gelaatstrekken, dus neem ‘m altijd mee.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Waar je ook aan moet denken is hoe je haarkleur past bij het montuur van je bril. “Als algemene regel geldt dat blondines een zachter bruin montuur moeten kiezen, terwijl mensen met donkerder haar een donkerder montuur kunnen dragen”, zegt hij. Op zoek naar inspiratie? Hier zijn negen beroemdheden van 50 jaar en ouder, wier kapsels de perfecte partner zijn voor hun montuur.

Gezonde, gladde lengtes bij Demi Moore

Demi Moore
©Getty Images
1/8
Native Share

Meryl Streeps half-up, half-down-paardenstaart

Meryl Streep
©Getty Images
2/8
Native Share

De gelaagde ‘lob’ van Jennifer Aniston

Jennifer Aniston met een bril
©Getty Images
3/8
Native Share

De lage knot van Courteney Cox

Courteney Cox
©Getty Images
6/8
Native Share

Salma Hayeks moeiteloze waves

Selma Hayek
©Getty Images
7/8
Native Share

Inès de la Fressanges pixie cut

Inès de la Fressange
©Getty Images
8/8
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.