de-grijs-haar-beweging-bereikt-een-hoogtepunt-op-de-jw-anderson-catwalk-286790
©Getty Images

De beautylooks van de vorige JW Anderson-show waren een les in elegante eenvoud. Het is dan ook geen verrassing dat het viral make-upmerk Merit Beauty – bekend om haar moeiteloze benadering van beauty – werd ingeschakeld om de herfst/winter 2024-looks van het merk te creëren. Maar dit seizoen kreeg de eenvoud een twist. De opdracht? “Sterke, stoere beauty.” Dit vertaalde zich naar een statementlip die “modellen transformeerde in krachtige personages”, legt make-upartiest Lynsey Alexander uit. Wat ook opviel? Het grijze haar waarmee modellen de catwalk van JW Anderson betraden.

Rode lippen en grijs haar bij JW Anderson

Make-upartiest Lynsey Alexander gebruikte de nieuwe kenmerkende matte lipstick Vermilion van Merit Beauty (waarvoor momenteel een wachtlijst is) om de lippen klassiek, gedurfd en fluweelachtig rood te kleuren. “We plaatsten subtiele en felle looks tegenover elkaar”, legt Alexander uit. “Wanneer er geen rode lippenstift werd aangebracht, werden de modellen in plaats daarvan opgemaakt op de klassieke mannelijke JW Anderson-manier, met aandacht voor borstelige wenkbrauwen en een stralende huid.” Welke producten Alexander gebruikte? Merits Great Skin Serum, de Minimalist Complexion Stick en de Brow 1980 Mousse.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Wat het haar betreft, combineerde haarprofessional Anthony Turner op dezelfde manier ‘subtiele’ looks – lage paardenstaarten met een gedefinieerde zijscheiding – met een opvallender alternatief: gekrulde en kort geknipte grijze pruiken. De complete show, inclusief de looks met grijs haar en rode lippen, was geïnspireerd op de Britse tv-serie Last of the Summer Wine, waarin versleten Engelse tweeds, wollige mutsen, pantoffels en oma-onderbroeken te zien zijn.

Grijs haar-beweging

Anderson lijkt hiermee te pleiten voor het omarmen van grijs haar. Sinds een aantal jaar is er in de modewereld meer aandacht voor natuurlijk ouder worden. Zo zien we steeds vaker oudere modellen op de catwalk en laten beroemdheden als Andie MacDowell trots hun grijze lokken zien op de rode loper. Hoewel het deze keer jonge modellen zijn met grijze coupes, is de boodschap duidelijk. Grijze haren zijn prachtig en mogen gezien worden.