met-deze-haarkleurtrends-van-de-lente-van-2024-stap-je-ongetwijfeld-uit-je-comfortzone-292389

Het nieuwe seizoen kan dienen als het perfecte moment om een nieuwe haarkleur te proberen. De haarkleurtrends van de lente van 2024? “Er zullen dit voorjaar een heleboel leuke trendy kleuren te zien zijn”, zegt Cassondra Kaeding, de in Los Angeles gevestigde celebrity colorist die Kourtney Kardashian en Sophie Turner tot haar vaste klanten mag rekenen. “We hebben beroemdheden gezien die helemaal uit hun comfortzone zijn gestapt.”

Haarkleurtrends lente 2024

We zullen ongetwijfeld weer klassieke rood- en karameltinten gaan zien (en andere kleuren die TikTok onze aandacht waard vindt), maar deze lente vraagt vooral om meer verheven varianten van een aantal van onze favoriete kleuren. En hoewel er genoeg opties zijn voor degenen die het willen houden bij fellere blonde tinten, zijn de meeste experts het erover eens dat de lente van 2024 draait om warme en diepe tinten. “Iedereen is anders, maar veel mensen willen op dit moment rood of donker”, zegt haarprofessional Tracey Cunningham.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hieronder vind je de vijf haarkleurtrends van de lente van 2024 volgens experts, samen met de beste tips voor de verzorging van je nieuwe kleurbehandeling.

Roomblond

Roomblond is een mooie, lichtblonde tint met heldere witte tonen. Cunningham voorspelt dat deze kleur enorm geliefd zal zijn bij mensen die hun haar licht en helder willen maken. Dat komt door onder anderen Beyoncé, wiens interpretatie – mede door de komst van haar nieuwe album Cowboy Carter – de haarkleur in populariteit zal doen stijgen.

Haarkleurtrends lente 2024: Beyoncé's roomblond
©Getty Images
1/5
Native Share

Roodheet

Rood haar heeft iets verleidelijks. Daarom zegt celebritykapper Jacob Schwartz, die onder anderen Margot Robbie, Brie Larson en Sydney Sweeney tot zijn vaste klanten mag rekenen, dat levendige tinten van deze populaire haarkleur ook in het voorjaar van 2024 erg populair zullen zijn.

Maar als je erover nadenkt om je natuurlijke tint drastisch te veranderen en mee te doen met deze trend, is het belangrijk om te weten dat deze tint veel onderhoud vergt en dat je regelmatig naar de salon moet. Schwartz raadt aan om elke vier tot zes weken je kleur bij te werken of een levendige gloss aan te brengen. “Rood vervaagt heel snel en de uitgroei wordt snel zichtbaar”, zegt hij. “Dus dat is iets om te overwegen voordat je de sprong naar de rode kant maakt.” Voor thuis raadt hij de Schwarzkopf Professional Igora Vibrance aan, die volgens hem verkrijgbaar is in verschillende tinten, voor ieder wat wils.

Haarkleurtrends lente 2024: Emma Stone's rood
©Getty Images
2/5
Native Share

Levendig zilver

Als je je natuurlijke haarkleur wil omarmen en grijs wil laten worden, dan heb je geluk. Cunningham zegt dat de lente van 2024 de beste tijd is voor een zilverkleurige renaissance. “De zilvertrend is in een stroomversnelling geraakt sinds de pandemie, toen mensen hun haar niet meer konden kleuren. Terwijl brons en rood overal opduiken, is zilver een trend die je ook veel ziet”, zegt ze. Ze raadt de Redken Acidic Color Gloss Activated Glass Gloss Treatment aan om de grijstinten in je basiskleur te versterken en meer dimensie te geven.

Jane Fonda met levendig zilveren lokken
©Getty Images
3/5
Native Share

Bronde

Een van de populairste haarkleurtrends van de lente van 2024 is bronde. De populaire kruising van blond en brunette krijgt dit voorjaar echter wel een warmere upgrade (kijk bijvoorbeeld naar Zendaya). Cunningham zegt dat ze meer klanten ziet die vragen naar de perfecte mix van deze twee tinten. We kunnen verwachten dat rijkere en diepere tinten bronde de overhand zullen krijgen.

Om de kleur er fris uit te laten zien en eventuele schade aan gekleurd haar te herstellen, zegt ze een goed haarmasker te gebruiken zoals het Redken Acidic Bonding Concentrate 5 Minute Liquid Mask. Het geeft het haar een diepe hydratatie en helpt schade te herstellen in nog geen vijf minuten.

Zendaya met een teddybeer bronde coupe
©Getty Images
4/5
Native Share

Expensive brunette

Stille luxe blijft. Schwartz en Perry zeggen allebei dat de rijke bruintint die je vorig jaar overal zag, dit voorjaar zal blijven heersen. Of je nu gaat voor jaren negentig-nostalgie à la Penelope Cruz’ weelderige chocoladekleur of Hailey Biebers glanzende coupe: het draait allemaal om diep en donker.

Voor onderhoud en de juiste haarverzorging raadt Perry aan om Olaplex no. 7 Bonding Hair Oil te gebruiken. Voor maximaal volume of die moeiteloze, warrige haarlook sprayt ze het haar graag in met de Roz Air Thickening Spray.

Haarkleurtrends lente 2024: expensive brunette à la Hailey Bieber
©Getty Images
5/5
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.