helen-mirren-bewijst-dat-de-blunt-bob-niet-leeftijdsgebonden-is-269853
©Getty Images

Het ene moment siert ze de rode loper met een blauw zeemeermingolvend kapsel, het volgende moment kijkt Helen Mirren met een blunt bob naar de flitslampen. Tijdens een vertoning in Londen op donderdag zag Mirren – die 78 is – er stralend uit toen ze poseerde voor fotografen met een nieuw, trendy kapsel.

Helen Mirren heeft blunt bob

Mirrens superrechte nieuwe zilveren kapsel, gestyled met een diepe zijscheiding en een losse afwerking, komt net tot haar schouders en vestigt de aandacht op haar stralende, zonovergoten huidskleur. Mirren treedt in de voetsporen van een aantal andere beroemdheden – waaronder Hailey Bieber en Claire Foy – door te gaan voor een blunt bob. Hiermee maakt de actrice een statement – vooral in combinatie met haar pak – op de rode loper.

Weg met verouderde regels

De afgelopen paar jaar is er een toename geweest van vrouwen boven de 50 die experimenteren met kapsels die ze eerder vermeden hadden vanwege verouderde ‘regels’. Je haar kort knippen zodra je een ‘bepaalde leeftijd’ hebt bereikt, is bijvoorbeeld niet langer een ding, aangezien iedereen, van Mirren tot Demi Moore tot Naomi Campbell, dit jaar pronkt met hun lange, zwierige lokken. Vrouwen omarmen ook hun grijze haar en kiezen ervoor om het te vieren in plaats van te camoufleren.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Mirren heeft een grote rol gespeeld in het veranderen van de manier waarop vrouwen over ouder worden denken. Ze houdt ervan om dingen af te wisselen en gedurfd te zijn met haar uiterlijk, en heeft altijd plezier op de rode loper. “Ik overtreed graag zoveel mogelijk mijn eigen regels”, vertelde ze eerder aan Vogue.

De (verouderde) regels maken plaats voor plezier met ons haar. En zoals Mirren bewijst, ziet dat er goed uit.

Helen Mirren blunt bob
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.