so-long-kastanjebruine-waves-julia-roberts-gaat-terug-naar-blond-voor-de-zomer-302572
©Getty Images

Een oogverblindende glimlach, grote bruine ogen en kastanjebruin, golvend haar. Of toch niet? Julia Roberts gaat terug naar haar blonde roots. De actrice heeft haar haarkleur veranderd in een zomerse, boterblonde tint. Ze debuteerde haar nieuwe look afgelopen weekend op een benefietgala in Hollywood, terwijl ze rondhing met onder anderen de Amerikaanse president Joe Biden, voormalig president Barack Obama en haar goede vriend George Clooney.

Julia Roberts is weer blond

Haar laatste publieke optreden is alweer een paar maanden geleden. Toen was het haar van Roberts nog lang, warrig en kastanjebruin. Haar nieuwe kapsel is veel korter – haar lokken reiken tot haar sleutelbeen – en worden gekenmerkt door grote golven en curtain bangs die haar gezicht omlijsten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de lichtblonde kleur die haar huid er stralend en gezond uit laat zien, zoals een goed gekozen haarkleur dat kan doen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Roberts is 56 jaar en houdt al heel lang vast aan haar eigen, natuurlijke schoonheidsidealen. Haar nieuwe coupe en opvallende haarkleur zijn dus op z’n minst opmerkelijk te noemen. Ze heeft de overgang naar blond dan ook geleidelijk gemaakt, zo legt haar kleurspecialiste, Kadi Lee van Highbrow Hippie, uit. “Bij drastische kleurveranderingen, in dit geval van bruin naar blond, is mijn aanpak altijd hetzelfde: langzaam en methodisch, terwijl ik altijd de gezondheid en integriteit van het haar vooropstel.” Ze legt uit dat er meerdere sessies nodig zijn om zo’n grote kleurverandering door te voeren.

Lee prijst Roberts’ haar als het “beste canvas” en legt uit hoe ze een prachtig multidimensionaal blond kapsel creëerde. Ze maakte de lokken rond het gezicht lichter om een frisse blik te creëren, en voegde dimensie toe aan het midden en de uiteinden van het haar, voor een natuurlijke finish. Roberts brede glimlach is het bewijs dat het altijd een goed gevoel geeft om je look te veranderen – een zomerkapsel op zijn mooist.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Highbrow Hippie (@highbrowhippie)