het-geheim-achter-de-standing-in-front-of-a-boy-outfit-van-julia-roberts-in-notting-hill-281972
©ANP

Notting Hill is een van de invloedrijkste romantische komedies ooit gemaakt. De film, die in 1999 werd uitgebracht en werd geschreven en geproduceerd door Richard Curtis en geregisseerd door Roger Michell, heeft Hugh Grant in de hoofdrol van de vriendelijke, maar stuntelende Britse boekverkoper William Thacker en Julia Roberts als de glamoureuze Hollywoodactrice Anna Scott.

Julia Roberts over iconische scène Notting Hill

De meest iconische scène in de film over een romance die de sociale status overstijgt, is wanneer Julia Roberts als Scott de uitdagingen en onzekerheden die gepaard gaan met roem opbiecht in Thackers boekwinkel in de Londense wijk Notting Hill. De uitspraak ‘I’m just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her‘ vermenselijkt haar personage. Het onthult dat ze onder de façade van beroemd zijn een persoon is die net als iedereen op zoek is naar liefde en acceptatie.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het blijkt dat Julia Roberts een sterke afkeer had van het kleden als een filmster in Notting Hill. (In haar eigen woorden “verafschuwde” ze het). In haar recente coverinterview met de Britse Vogue herinnert ze zich dat ze naar de filmset kwam in haar eigen kleren: een babyblauw T-shirt met V-hals en een bijpassend gebreid vest, een blauwe fluwelen minirok en zwart-witte teenslippers. “Ik stuurde mijn chauffeur Tommy die ochtend terug naar mijn flat. Ik zei: ‘Ga naar mijn slaapkamer en pak dit, dit en dit uit mijn kast'”, vertelt ze over de kleding die haar personage Scott droeg tijdens de iconische scène. Ze had nog geen idee dat de ‘verkeerde schoen’-beweging jaren later een ding zou worden in de modewereld.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Julia Roberts in Notting Hill
©ANP

Eigenzinnige modekeuzes

Dit is niet de eerste keer dat Roberts haar eigen weg gaat als het op mode aankomt. Bij de Golden Globes in 1990, waar ze een Supporting Actress Award won voor Steel Magnolias, maakte ze een blijvende indruk door te kiezen voor een gedurfd grijs pak uit de mannencollectie van Giorgio Armani, gecombineerd met een marineblauwe stropdas met print. Deze look blijft een van haar onvergetelijkste modemomenten. Ook tijdens de première van Notting Hill in Londen in 1999 maakte ze fans blij door enthousiast te zwaaien in een rode paillettenjurk met korte mouwen, waarbij ze twee kleine bosjes okselhaar onthulde.

Deze voorbeelden bewijzen niet alleen dat Roberts altijd een uitzonderlijk acteertalent is geweest, maar ook dat haar modekeuzes hun tijd ver vooruit waren.

Roberts in een pak bij de Golden Globes in 1990
©Getty Images
In Giorgio Armani bij de Golden Globes in 1990.
Julia Roberts bij de première van Notting Hill
©Getty Images
Roberts onthult twee kleine bosjes okselhaar tijdens de première van 'Notting Hill' in Londen in 1999.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.