de-8-meest-controversiele-schoenen-die-beroemdheden-hebben-gedragen-in-2023-280017

We kennen allemaal het eeuwenoude gezegde: ‘Zo fout dat het goed is’. Nou, in de wereld van de mode geldt dit gezegde ook. Bij het samenstellen van een outfit kan zelfs het kleinste detail een klassieke look veranderen in een onvergetelijk modestatement. Dankzij styliste Allison Bornstein is de zogeheten ‘wrong shoe‘-theorie, die populair werd op TikTok en gaat over het dragen van controversiële schoenen, snel uitgegroeid tot de populairste stylingtip van 2023. De formule is simpel: combineer je look met de onwaarschijnlijkste schoen – hoe gekker, hoe beter. “Wat een look interessant en persoonlijk maakt, is de toevoeging van accessoires die niet helemaal passen bij de rest van de look”, vertelde Bornstein aan Vogue.

Controversiële schoenen in 2023

Natúúrlijk werd deze viral modetheorie in 2023 omarmd door beroemdheden. Zo combineerde Victoria Beckham een strakke midi-jurk met de bizarre Mschf x Croc-laarzen, stylede Dua Lipa een klassiek wit overhemd en jeans met een paar Mary Janes in tabi-stijl van Maison Margiela en deed Jennifer Lawrence wenkbrauwen fronsen door haar Dior-couturejurk te combineren met zwarte teenslippers in Cannes.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Bekijk hieronder de meest controversiële schoenen van 2023.

De rode loper-teenslippers van Jennifer Lawrence

Het filmfestival van Cannes is een feest van weelderige mode, maar Jennifer Lawrence zorgde voor een plottwist door haar couturejurk van Dior te combineren met een paar teenslippers.

Jennifer Lawrence draagt teenslippers op de rode loper
©Getty Images
1/8
Native Share

De rode klompen van Pharrell

Slechts enkele dagen na zijn debuut voor Louis Vuitton in Parijs trok Pharrell de aandacht toen hij de Kenzo lente/zomer 2024-show van zijn vriend Nigo bijwoonde met een gewaagd paar klompen aan zijn voeten. Hij combineerde ze met witte sokken en een marineblauw Kenzo-pak, waarmee hij bewees dat deze scharlakenrode schoenen voor de echte durfals zijn.

Pharrell draagt rode clogs
©Getty Images
2/8
Native Share

De gigantische Crocs-laarzen van Victoria Beckham

Mschf, het provocerende merk dat bekendstaat om zijn cartooneske Big Red Boots, ging onlangs een samenwerking aan met Crocs om een speciale schoen uit te brengen. Toen de altijd gepolijste Victoria Beckham de ‘Croots‘ combineerde met een elegante midi-jurk, ging het op social media los.

Victoria Beckham draagt controversiële schoenen in 2023
©Instagram / @VictoriaBeckham
3/8
Native Share

De micro kitten heels van Katie Holmes

Katie Holmes bracht het concept van de kitten heel naar nieuwe hoogten (letterlijk) door een paar blauwe satijnen muiltjes van Le Monde Beryl te dragen met een nauwelijks zichtbare hak.

Katie Holmes draagt micro kitten heels
©Getty Images
4/8
Native Share

De sneakermuiltjes van Irina Shayk

De excentrieke stukken van Martine Rose zijn zowel chic als uitdagend. Haar samenwerking met Nike, waarvoor ze de welbekende Shox MR4 Mule ontwierp, symboliseert haar vermogen om creativiteit te combineren met commerciële aantrekkingskracht. Supermodel Irina Shayk droeg een opvallend rood met zwart paar op het filmfestival van Cannes.

Irina Shayk draagt controversiële schoenen in 2023
©Getty Images
5/8
Native Share

De anatomische schoenen van Kylie Jenner

Kylie’s Schiaparelli-outfit voor de coutureshow van het modehuis in Parijs straalde Old Hollywood-glamour uit, maar ze gaf er een unieke draai aan met onconventionele schoenen. Ze droeg namelijk een paar ‘naakte’ anatomische hakken die op menselijke voeten lijken. Een ingenieuze stylingkeuze of supervreemd? Hoe dan ook, iedereen had het dagenlang over haar look.

Kylie Jenner draagt controversiële schoenen in 2023
©Getty Images
6/8
Native Share

De Mary Janes in tabi-stijl van Dua Lipa

Maison Margiela’s tabi-schoenen zijn al lange tijd een go-to voor modeliefhebbers. Dit jaar is de op Japan geïnspireerde schoen met gespleten teen echter een trend onder A-listers. Dua werd in Londen gespot toen ze haar jeans en witte overhemd combineerde met een paar zwartleren Mary Janes.

Dua Lipa draagt controversiële schoenen in 2023
©Getty Images
7/8
Native Share

De vissersandalen van Hailey Bieber

De vissersandaal zelf is niet baanbrekend, maar ze dragen met witte enkelsokken voelt wel fris aan. Hailey Bieber heeft van deze platte schoenen haar favoriet van 2023 gemaakt – natuurlijk gedragen met een korte broek en een croptop.

Hailey Bieber draagt controversiële schoenen in 2023
©Getty Images
8/8
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.