schoenenstress-door-de-regen-met-deze-exemplaren-trotseer-je-nat-weer-in-stijl-277067
©Getty Images

Als er iets irritant is, dan is het wel het kiezen van schoenen als het regent. Want: je wil je favoriete exemplaren aan, maar ze ook niet verpesten. Wanneer een groot deel van je schoenen om die reden afvalt, en regenlaarzen geen optie zijn, wat trek je dan wel aan? Wij selecteerden schoenen die je enigszins beschermen tegen de regen, zonder dat je hoeft in te leveren op stijl.

Stijlvolle schoenen die tegen de regen kunnen

Laten we eerlijk zijn: de enige échte waterdichte schoenen zijn niet per se de exemplaren die we zouden aantrekken naar werk, een event of een afspraak. De schoenen in deze lijst beloven dan ook geen waterdichte formule wanneer je ermee in een plas gaat staan. Wel vind je in dit rijtje de best mogelijke alternatieven die je voeten zo droog mogelijk houden, die je nog steeds graag wil aantrekken.

Een paar kernelementen: suède is een no-go (want dan zijn je schoenen pas echt geruïneerd), net als witte of crèmekleurige ontwerpen die je niet in nat weer wil uittesten op hun kleurbehoud (behalve als ze van rubber of (lak)leer zijn, zodat je ze makkelijk kunt schoonmaken). Wat wel? Natuurlijk zijn stijlvolle regenlaarzen van merken als Chloé of Balenciaga de makkelijkste keuze voor mensen die houden van een quirky schoen. Maar ook leren schoenen (vooral laarzen) van goede kwaliteit zijn over het algemeen vrij goed bestand tegen een korte regenbui op de fiets. Hetzelfde geldt voor chunky boots, die je voeten door hun dikte en stevigheid vaak goed drooghouden.

Shop hieronder onze favoriete schoenen die je hopelijk kunnen helpen tijdens je volgende moment van schoenenstress als het buiten plenst.

Ganni-laarzen

Ganni laarzen
©Ganni

Country boots van gerecycled rubber, € 245

Mango-laarsjes

Mango laarsjes
©Mango

Leren enkellaarzen met lage hak, € 99,99

Zadig&Voltaire-boots

Zadig&Voltaire boots
©de Bijenkorf

Leren laarzen met chunky zool, € 495

Toteme-laarzen

Toteme laars
©Toteme

Leren riding boots, € 940

Gianvito Rossi-laarzen

Gianvito Rossi laarzen
©de Bijenkorf

Leren laarzen met dikke zool, € 1490

Balenciaga-laarzen 

Balenciaga laarzen
©de Bijenkorf

Rubberen laarzen, € 795

Chloé-laars

Chloé regenlaars
©de Bijenkorf

Waterdichte regenlaars met hak, € 470

Mango-laarzen

Mango laarzen
©Mango

Laarzen van leer met gesp, € 59,99

Bottega Veneta-laars

Bottega Veneta puddle boot
©Bottega Veneta

Puddle boots, € 620

Arket leren boots 

Arket boots
©Arket

Enkellaarzen met hak, € 259

Vogue.nl ontvangt voor enkele van de artikelen een commissie wanneer je iets aanschaft via de affiliatelink op onze site.