victoria-beckham-verbreekt-eigen-moderegels-en-draagt-gigantische-crocs-laarzen-263316
©Getty Images

In 2021 wierp Victoria Beckham één blik op de lavendelkleurige Crocs van Justin Bieber en zei: “Ik denk dat ik nog liever doodga.” Dat was waarschijnlijk de laatste keer dat Bieber Beckham een perscadeau stuurde van zijn Drew House-modelijn. Toch is de ontwerper nu gezwicht voor de klomp – en wel in zijn meest extreme vorm. Victoria Beckham draagt namelijk gigantische gele Crocs-laarzen.

Victoria Beckham draagt Crocs-laarzen

De schoen was ooit enkel geliefd bij tuincentrumpersoneel en verpleegkundigen, maar modeontwerpers als Demna hebben zich jarenlang ingezet om het publieke imago van Crocs zodanig te rehabiliteren dat zelfs de meest koudbloedige estheten hun eigen moderegels negeren. Deze week gleed VB met haar tenen in een reusachtige, scheenhoge versie van de controversiële klomp.

De enorme Crocs-laars is de laatste van de memewaardige creaties van het merk MSCHF. Eerder maakte het merk al een handtas ter grootte van een zoutkorrel, Birkin-schoenen van 76.000 dollar en met bloed besmeurde Nikes voor Lil Nas X. Daarnaast is de laars ook het hoogtepunt in Beckhams collectie onwaarschijnlijke zomerschoenen, waarbij ze de afgelopen maanden is gefotografeerd in peep-toe laarzen en platform boots.

Misschien is de voormalige Spice Girl verzeild geraakt op ‘wrong shoe theory’-TikTok. Haar nieuwste aanwinst maakt in ieder geval deel uit van de mythologie rondom Beckham: de chique dame die weigert te glimlachen omdat ze daarmee de modegemeenschap een slechte dienst bewijst, maar die een gevoel voor humor heeft die net zo ongehoorzaam en bescheiden is als een Grote Gele Croc.

Victoria beckham crocs
©@victoriabeckham

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.