laten-de-rommelige-kapsels-van-miu-miu-inspiratie-zijn-voor-je-volgende-bad-hair-day-245469
©Getty Images

Zijn bad hair days nog steeds bad als je het verhaal erachter aanpast? Die vraag werd afgelopen dinsdag gesteld tijdens Miu Miu’s herfst/winter 2023-show op de laatste dag van Paris Fashion Week, waar een selectie modellen gepolijste paardenstaarten en pluisvrije lengtes verruilde voor kunstig rommelige kapsels.

Rommelige kapsels bij Miu Miu

Op de catwalk van het Italiaanse modehuis – waar we de volgende it-items konden spotten, zoals doorschijnende haltertops, gekleurde panty’s en fonkelende hotpants – liepen modellen mee met een opvallende beautylook: messy kapsels waarbij sommige lokken slordig, maar toch sculpturaal omhoog staken.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Haarstylist Guido Palau was het meesterbrein achter de look. Zijn delicaat verwarde looks maakten zowaar een natuurlijke indruk. Voor sommige modellen vertaalde dit zich in midi-knotten, afgewerkt met een beetje pluis alsof ze door de wind hadden gefietst; voor anderen waren het ‘kuifen’ van een iets grotere omvang die eerder te maken hadden met een nacht doorhalen. De kapsels zijn een knipoog naar het huidige beautylandschap, waarin de haarstijlen vaker wel dan niet ver weg staan van de realiteit.

De boodschap van Miu Miu? Vergeet vooral om je haar te borstelen ’s ochtends – alles is kunst als je er gewoon voor gaat.

Een rommelig kapsel bij Miu Miu herfst/winter 2023
©Getty Images
Model Rianne van Rompaey op de catwalk bij Miu Miu
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.