miley-cyrus-channelt-cruella-de-vil-met-nieuw-blond-bruin-kapsel-251400
©Getty Images

Als iemand het talent heeft werkelijk elk kapsel te laten werken, is het Miley Cyrus wel. Eerst wist ze ons bijna zover te krijgen over te stappen op de betwiste mullet. Daarna bleef de artiest inspireren met haar platinablonde krullen (die een uitstekende match zijn met haar liefde voor Versace-jurken). Die krullen heeft ze nog steeds, maar nu wel met een bijzondere twist. Miley koos ervoor haar kapsel voor de helft chocoladebruin te verven.

Miley Cyrus heeft een nieuw kapsel

Door haar lokken gedeeltelijk bruin te kleuren, keert Miley voor het eerst in lange tijd terug naar haar roots (ze is oorspronkelijk brunette). De Flowers-zangeres debuteerde haar nieuwe look maandagavond tijdens The Daily Front Row’s Fashion Los Angeles Awards in Beverly Hills, waar ze stylist Bradley Kenneth – met wie ze veel samenwerkt – de award voor Stylist van het Jaar overhandigde. Met haar dramatische half blond, half bruine kapsel doet Miley ons denken aan een van de meest iconische Disney-villains ooit: Cruella de Vil.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In de geest van Cruella droeg de superster een gitzwarte Versace-look, bestaande uit een bustier, leren kokerrok en lange leren handschoenen. Het is de zoveelste look van het Italiaanse modehuis waarin we Miley spotten. Onlangs nog zette de ster de front row van Versace’s herfst/winter 2023-show in Los Angeles in vuur en vlam door een zwart-paarse ombré tule jurk versierd met kettingen te dragen. Ook begin dit jaar zagen we de zangeres in meerdere vintage Versace-looks tijdens haar nieuwjaarsspecial.

Tegen het advies van Dolly Parton in

De frisse waves van Miley markeren de eerste keer dat ze brunette is sinds 2012, toen ze voor een rigoureuze haartransformatie ging door zich een platinablonde pixie te laten aanmeten. Eind vorig jaar begon de zangeres met de gedachte te spelen om weer donkerder te gaan, zo vertelde ze bij de Today Show in december. Daarbij raadpleegde ze zelfs haar peettante, het 76-jarige countryicoon Dolly Parton. “Ik heb Dolly nog nooit echt bang gezien”, vertelde ze. “Ze hield haar parels vast, snakte naar adem en zei: ‘Dat kun je niet doen. Jij bent mij.'”

Het lijkt erop dat Miley een compromis met haar peettante heeft gesloten door haar lengtes gedeeltelijk bruin te verven met tinten variërend van chocoladebruin tot koel beige blond. Een look waarmee ze wederom hoge ogen gooit.

Miley Cyrus met haar nieuwe kapsel à la Cruella de Vil
©Getty Images