miley-cyrus-luidt-2023-in-met-een-reeks-fantastische-vintage-jurken-237320
©Getty Images

Wat is een betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan met een nieuwjaarsspecial van Miley Cyrus? De Wrecking Ball-zangeres was niet alleen co-host van het Amerikaanse tv-spektakel met de legendarische Dolly Parton – die toevallig ook haar peettante is – en organiseerde een cameo van Paris Hilton, maar ze zorgde ook voor een aantal geweldige looks. Alle speciale stukken van Cyrus waren vintage trofeeën, gecoördineerd door haar stylist Bradley Kenneth.

Miley Cyrus draagt vintage jurken tijdens nieuwjaarsspecial

De 30-jarige popsensatie opende de show in een groene en oranje jurk van Versace’s lente/zomer 2006-collectie met een dramatische dijsplit – dezelfde look die supermodel Gemma Ward destijds op de catwalk droeg. Een andere opvallende verschijning was de one-shoulderjurk uit Bob Mackie’s herfst/winter 2002-collectie voor een duetuitvoering van haar single Midnight Sky met de Amerikaanse zangeres Fletcher.

Cyrus koos voor een andere vintage Versace-look uit de lente/zomer 2005-collectie van het modehuis voor haar optreden van Stars Are Blind, samen met surprise guests Paris Hilton en Sia. De babyroze jurk met halternek paste perfect bij Hiltons mini, dezelfde jurk die Hilton droeg toen ze een verschijning maakte op de catwalk van Versace’s lente/zomer 2023-show in Milaan afgelopen september.