sharon-stone-geeft-haar-pixie-cut-een-alt-girl-upgrade-287516
©Getty Images

Als je 65 jaar oud bent, zijn kapsels – verrassend! – hetzelfde als wanneer je 25 bent. Haarverf, scharen en keratinebehandelingen verdampen niet zodra iemand zijn tweede saturnus return ingaat. Toch blijft de eeuwige vraag: accepteer je de sporen van de tijd, zoals Erin O’Connor en Jan de Villeneuve doen? Of dwing je jezelf tot experimenteren, net als Helen Mirren, die haar haren eerder bubblegumroze en oceaanblauw verfde? Sharon Stone besluit het allebei te doen, zien we aan haar tweekleurige pixie cut.

Sharon Stone met pixie cut tijdens Milan Fashion Week

Tijdens de tweede avond van Milan Fashion Week bezocht Sharon Stone de herfst/winter 2024-show van Tom Ford. Een passende omgeving voor een femme fatale van Stone’s statuur, en dus laat de actrice haar nieuwe pixie cut zien. Haar kapsel heeft een honingblonde kleur, maar aan één zijkant laat ze haar grijze lokken zichtbaar. Zie het als een soort alt-update van de alomtegenwoordige Mallen Streak-trend. “Het idee dat jong zijn het enige is dat mooi of aantrekkelijk is, is gewoon niet waar”, zei ze ooit. “Ik wil geen ageless beauty zijn, ik ben een vrouw die het beste is wat ze kan zijn op mijn leeftijd.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Sharon Stone is al lange tijd fan van de beautylijn van Tom Ford. Dit komt “omdat hij vrouwen en allure op alle leeftijden begrijpt”, zoals haar visagist Amy Oresman in 2021 zei. Tijdens de show werd de actrice vergezeld door Alek Wek, Amber Valletta, Callum Turner en Iris Law om de tweede collectie van de nieuwe creatief directeur Peter Hawkings te zien.

Die collectie leek een eerbetoon aan een aantal van haar invloedrijkste rollen. Je kunt je zo Catherine Trammell (de rol van Stone in de iconische film Basic Instinct) voorstellen in de microrokken, colberts en PVC trenchcoats van dit seizoen. En hoe Ginger McKenna (Stone’s rol in Casino) zich een weg door Las Vegas baant in de bodysuits met pailletten en de sexy jurken met hoge split, lijkt ook niet meer dan logisch.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.