kristen-stewarts-nieuwe-kapsel-is-een-grunge-versie-van-de-klassieke-pixie-226109
©Getty Images

Niemand doet grunge haar beter dan Kristen Stewart. De actrice probeerde buzz cuts, getextureerde bobs, platinablond, rockabilly en nog veel meer uit, en raakt op een of andere manier altijd de juiste snaar. Bij Chanels lente/zomer 2023-show in Parijs deed ze het weer. Toen Kristen Stewart plaatsnam op de eerste rij, showde ze een nieuwe en passende pixie slash mullet (het beroemde ‘matje’). Denk aan een grungy prinses Diana, zoals een enthousiaste Vogue-collega het omschrijft.

De grunge pixie van Kristen Stewart

Het nieuwe kapsel is een grote verandering ten opzichte van haar laatste look. Stewart werd in juni voor het laatst gezien met een halflange blonde coupe. Haar verse lokken zijn het werk van haar vaste hairstylist Adir Abergel, die ook creatief directeur is van haarverzorgingsmerk Virtue. De stijl wordt gekenmerkt door een choppy korte pony en lagen rond het gezicht – naast de traditionele kenmerken van de mullet, een edgy stijl die dit jaar superpopulair was in salons.

Hoewel de mullet een kapsel is waarover de meningen verdeeld zijn, past de stijl volledig bij Stewarts gezicht. Daarbij komt dat ze ook de houding en het zelfvertrouwen heeft om ermee rond te lopen. Vraag topkappers welke stijl het beste bij een gezichtsvorm past, en de meesten zullen zeggen dat het eigenlijk niet uitmaakt; het gaat om hóe je het draagt. Als het kapsel jou draagt – en niet andersom – dan weet je dat het niet de juiste keuze voor jou is.

Stewart combineerde haar nieuwe kapsel – geverfd in een donkerbruine tint – met kastanjekleurige oogschaduw, wat haar look subtiel, rokerig en o-zo sexy maakt. Beschouw dit als het perfecte alternatieve kapsel voor de herfst.

Kristen Stewart bij de Chanel lente/zomer 2023 show
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.