deze-verrassende-kleur-mascara-goedgekeurd-door-millie-bobby-brown-laat-je-ogen-stralen-300050
©Getty Images

Ik ben dol op glossy zwarte mascara. Maar dit jaar heb ik een beautytruc opgepikt van Millie Bobby Brown waar ik in eerste instantie mijn vraagtekens bij zette: bordeauxrode mascara. Toen de bruinogige Brown (ha!) in haar video voor Vogue vertelde over L’Oreal Paris’ Voluminous Original Mascara in Deep Burgundy – “I like the color it brings out in my eyes” – was ik sceptisch of het ook zou werken voor de groenogige ik. Met een tube van Benefit Cosmetics onlangs gelanceerde Badgal Bang Volumizing Mascara in Wild Plum nam ik de proef op de som.

Bordeauxrode mascara: werkt het?

Ik bracht twee lagen bordeauxrode waterproof mascara aan op mijn wimpers. Vervolgens belde ik make-upartiest Misha Shahzada, wiens klanten onder anderen Millie Bobby Brown, Emma Stone en Maya Rudolph zijn, om beter te begrijpen waarom mijn ogen er zo sprankelend uitzagen door de nieuwe kleur. “Ik ben een groot fan van bordeauxrode mascara”, zei ze. “Ik vind het heel draagbaar in tegenstelling tot andere gekleurde mascara’s, zoals blauw. Het voelt gewoon als een betere bruine mascara met een pop.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Mijn ogen knalden echt. Mensen merkten op hoe mooi mijn make-up of ogen eruitzagen op dagen met bordeauxrode mascara op (zonder de klassieke vraag te stellen: “Heb je gekleurde mascara op?”, die ik wel krijg als ik blauwe of groene mascara draag).

Make-upartiest Janelle Mariss deelde op TikTok dat haar favoriete bordeauxrode mascara ook de L’Oreal Paris Voluminous Original Mascara in Deep Burgundy is (die helaas niet in Nederland verkrijgbaar is). “Burgundy mascara laat bruine ogen al van een kilometer afstand stralen”, zegt ze. “En als je het gevoel hebt dat het te veel is, doe het dan alleen op de onderste wimpers. Dat heeft nog steeds hetzelfde effect.”

De kleur staat bijna iedereen

Er zit een heuse kleurentheorie achter de magie. “Ik zou het zeker beschouwen als een universele tint voor de meesten, met uitzondering van mensen met zeer koele ondertonen”, zegt Shahzada. “Het complimenteert veel oogkleuren en huidtinten op verschillende manieren. De rode ondertoon in bordeauxrode mascara helpt echt om hazelnootkleurige en groene ogen eruit te laten springen, terwijl de paarse ondertoon diepte toevoegt voor bruine ogen.”

Na het dragen van bordeauxrode mascara in combinatie met verschillende beautylooks ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de voorkeur geef aan Mariss’ truc om alleen mijn onderste wimpers te voorzien van de kleur. Op die manier heb ik het beste van beide mascarawerelden.

Shop hieronder onze favoriete bordeauxrode mascara’s.

Benefit Cosmetics

Bordeauxrode mascara van Benefit
©Douglas

Badgal Bang Volumizing Mascara in Wild Plum, € 30

Chanel

Bordeauxrode mascara van Chanel
©Ici Paris XL

Noir Allure Mascara in Rouge Grenat, € 46

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury-mascara
©De Bijenkorf

Pillow Talk Push Up Lashes Mascara in Dream Pop, € 32

Maybelline

Bordeauxrode mascara van Maybelline
©Lookfantastic

Lash Sensational Sky Mascara in Burgundy Haze, € 12,45

Lancôme

Lancôme-mascara
©Douglas

Hypnôse Mascara Le 8 Hypnose Mascara in Noir Grenat, € 32,99

Hermès

Bordeauxrode mascara van Hermès
©Hermès

Trait d’Hermès Revitalizing Care Mascara in Rouge H, € 65

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.