de-vanilla-chrome-manicure-belooft-de-grootste-nageltrend-van-de-zomer-te-worden-253482
©Spotlight

Het is officieel: onze obsessie met glinsterende, glanzende en metallic nageltinten gaat nergens heen deze zomer. De originele glazed donut-manicure, populair geworden door Hailey Bieber, heeft een aantal nieuwe nageltrends geïnspireerd, waarvan er één – de vanilla chrome-manicure – samen met de temperaturen stijgt.

Vanilla chrome-manicure

Door het reflecterende, chromen element van de glazed manicuretrend te nemen en er een parelmoerachtige vanillekleur aan toe te voegen, heeft de vanilla chrome-manicure aan populariteit gewonnen. De look is een regelrechte hit op TikTok. “Het is een subtiele, strakke manicure die perfect is voor elke gelegenheid”, zegt nailartist Alexandra Teleki (ook bekend als The Hot Blend op Instagram en TikTok), die de trend heeft bedacht. “Wanneer de manicure het licht vangt, creëert het een prachtige zilverachtige tint.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Om het etherische effect te creëren, brengt Teleki een crèmekleurige gelpolish aan op een chromen toplaag. “Ik meng twee chroompoeders om de look te bereiken”, legt ze uit. “Het eerste chroompoeder heeft een zachte en parelmoerachtige afwerking, terwijl het tweede meer een gespiegeld chroom is. De combinatie van de twee zorgt voor een heel bijzonder effect dat verandert afhankelijk van de belichting.”

Teleki zegt dat de magie van de vanilla chrome-manicure, die trouwens alle huidtinten flatteert, is dat hij werkt op elke vorm of lengte van de nagels – net zoals het glazed donut-effect. De look thuis namaken? Dan kun je prima normale nagellak (in plaats van gel) gebruiken. Essie’s On The Brighter Side, een plantaardige formule, geeft de nagels een instant vanilleglans.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexandra | Nail Artist (@thehotblend)