ontwerper-lieselot-elzinga-over-haar-skincareroutine-alleen-warm-water-en-nachtcreme-229488
©Vera Rijks

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincare routine van ontwerper en muzikant Lieselot Elzinga.

De skincareroutine van Lieselot Elzinga is niet uitgebreid

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ik heb een jaren vijftig tafeltje naast het bed staan. Dat is een van de eerste dingen die als 18-jarige in een tweedehandswinkel kocht toen ik op mezelf gingen wonen in Gent. Het kastje is romantisch: het blad bevat een print met rozen en heeft een gouden rand, en daaronder stalen poten. Daarop staat een lamp in de vorm van een roze schelp. Daarin bevindt zich een parel die licht geeft. De lamp heb ik ooit op een Franse rommelmarkt voor twee euro op de kop getikt. Verder staat er ook vaak een kop thee op.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Die is niet uitgebreid. Ik speel ook in een band en heb voor die optredens altijd heel veel make-up op. Heel heftige podium make-up. Dus normaal draag ik eigenlijk nauwelijks make-up, alleen een beetje lippenstift. Dan wil ik mijn huid bewust rust geven. Daarom spoel ik in de avond mijn gezicht alleen af met warm water en smeer ik er nachtcrème van Biodermal op. Geen uitgebreide skin-routine dus, dit werkt gewoon voor mij. Ik heb geen last van vlekjes of andere onzuiverheden in mijn gezicht, vandaar dat ik al heel lang hetzelfde doe. Verder smeer ik elke avond mijn benen in met bodylotion van Biotherm.”

Wat is jouw geheime nachtsnack?

“Ik eet soms ’s avonds laat een doosje blauwe kaas. Het is niet dat je mij hiervoor kan wakker maken – dat zou best wel heftig zijn – maar om 23.00 uur bijvoorbeeld kan ik er nog weleens trek in hebben. Maar ook bepaalde koekjes zoals Oreo’s vind ik heel lekker en kleine zoute dropjes.”

Ben je een makkelijke slaper?

“Ik val eigenlijk bijna altijd in de woonkamer op de bank in slaap. Als ik wakker word, loop ik naar bed en slaap daar meteen verder. Soms kijk ik nog een serie, op dit moment bijvoorbeeld Sex and the City, South Park en Spongebob, of lees ik een boek. Ik hou van spannende boeken met veel verhaal erin. Donna Tartt vind ik een fijne schrijver. Ik heb geen slaapproblemen en slaap vaak acht uur per nacht.”

Snoozen of showtime?

“Ik snooze altijd. Vaak een keer of twee. Soms sta ik heel makkelijk op, maar soms zit ik in een soort winterslaap. En dan is opstaan heel lastig. Maar meestal kom ik er makkelijk uit. Ik ben ook het meest productief in de ochtend met ontwerpen.”

Ik droom nog van..?

“Met mijn werk nog zoveel mogelijk reizen. Het lijkt me heel mooi om eens een keer naar Tokio, Osaka of New York te gaan. En ook om nog met zoveel mogelijk inspirerende mensen samen te werken. Een droom die al uitgekomen is: een van mijn ontwerpen in de serie And Just Like That (actrice Lisa Todd Wexley droeg een roze blazer van Elzinga, red.). Je weet nooit hoe ze bij jou komen, maar ik werd benaderd door de stylist van de serie. Ik heb toen verschillende ontwerpen opgestuurd, een daarvan werd uitgekozen. Heel leuk om ineens op een internationaal podium te staan.”