actrice-denise-aznam-over-haar-skincare-uierzalf-is-mijn-lifesaver-228212
©Liza Kollau

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en alles over de skincare van actrice Denise Aznam.

De skincare van Denise Aznam

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ik heb er eigenlijk geen, het kastje is geïmproviseerd. Ik heb drie kisten van metaal in taupe met een lamp erop. Geen idee meer waar ze vandaan komen. Ik koop altijd wat ik tegenkom als ik iets leuk vind en ga nooit specifiek naar een winkel. De kisten passen toevallig bij elkaar en zo is mijn nachtkastje ontstaan. Er ligt verder niks op, behalve scripts die ik moet lezen. Volgens mijn vriend ben ik een hoarder, er zit namelijk wel veel in de kisten. Van een schroevendraaier tot inpakspullen.”

Ben je een makkelijke slaper?

“Mijn vriend valt altijd eerder in slaap en dan hoor ik hem snurken. Ik moet juist nog alles verwerken van die dag. Soms kijk ik nog een film of serie in bed. Zeker nu ik een voorstelling (De eeuw van mijn moeder, red.) speel die vijf uur duurt en ik daarom soms om 02.00 uur pas thuis ben, lig ik nog wel even wakker.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik maak mijn gezicht altijd schoon, maakt niet uit hoe laat het is. Ik gebruik alles van het merk Shiseido, omdat mijn moeder dat altijd gebruikt. Zij zei vroeger tegen mij dat veel Aziaten dit voor hun huid gebruiken en het werkt goed. Er zit een bepaalde parfum in waar mijn huid tegen kan. In de meeste parfums zitten stofjes waar ik allergisch voor ben. En dat zit niet in de parfum van Shisheido. Daarom durf ik ook geen andere merken te gebruiken. Mijn make-up haal ik er af met de Creamy Cleansing Emulsion. Voor de rest gebruik ik niets in de avond.

In de ochtend gebruik ik ook nog weleens de Perfect Cleansing Oil. Die is zo fijn. Je brengt het aan op de droge huid, die masseer je in en spoelt het dan af. Ik raad het iedereen aan. In de winter doe ik overigens ook soms pure kokosolie – waar je mee kookt – op mijn gezicht, omdat ik door wisseling van het weer weleens last heb van schraalheid. Het Groene Kleimasker van De Tuinen vind ik soms ook fijn. Mijn ultieme lifesaver is old school uierzalf van Bogena. Als er iets is met mijn huid, smeer ik het op. Ik doe het zelfs op mijn lippen voordat ik lippenstift opdoe.”

©Denise Aznam

Slaap je in stijl?

“Het liefst draag ik een te groot T-shirt uit de kast van mijn vriend. Ik doe nooit een lange broek aan in bed, op een of andere manier trek ik die in de nacht uit in mijn slaap. Schijnbaar heb ik het dan te warm. Een kort broekje doe ik ook nog weleens aan, als ik maar met blote benen slaap. Vaak haal ik leuke setjes bij de Hunkemöller.”

Waar lig je wakker van?

“Van bepaalde ideeën die in mij opkomen. Dat gebeurt dus altijd als ik wil gaan slapen. Bijvoorbeeld een idee voor een film die ik wil maken. Vroeger had ik een boekje naast me liggen waar ik mijn dromen in op schreef, misschien moet ik dat ook voor andere gedachten gaan doen. Nu zet ik de dingen vaak in mijn telefoon.”

Snoozen of showtime?

“Ik ben absoluut geen snoozer. Mensen die snoozen snap ik niet. Ik slaap liever een half uur langer, dan dat ik me erger aan de wekker die om de 5 minuten afgaat. Ik word liever rustig wakker: uitrekken, even zitten en dan opstaan. Mijn moeder zei namelijk altijd dat ik niet meteen mijn bed moest uitspringen.”

Ik droom nog van…?

“Ik wil zoveel. Maar leuk is dat ik mijn droom al leef. Ik hoop dat ik kan blijven doen wat ik nu doe. Ik speel in het theater en heb leuke klussen voor televisie. Als ik dat kan blijven doen, ben ik gelukkig. En heel recent hebben mijn vriend en ik een Indonesisch eethuisje – Miko – geopend in Amsterdam-Oost. Ook een droom die is uitgekomen. Verder hoop ik weer lekker te gaan reizen. Dat moet je jezelf ook gunnen vind ik na een drukke werkperiode. We zijn namelijk altijd zo streng voor onszelf.”