actrice-joy-delima-smeert-zich-elke-avond-van-top-tot-teen-in-ik-ruik-naar-koekjes-224204
©Mounir Raji, Vogue Nederland, april 2022

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van actrice, columniste en schrijfster Joy Delima.

De skincareroutine van Joy Delima 

Wat voor nachtkastje heb je?

“Een improvisatie-nachtkastje, want ik ben onlangs verhuisd. Ik heb nu een off white tafel met een grijze la van Ikea. Daar staan een nachtlampje, twee waxinelichthouders van zoutkristal en een groene ventilator op. Ook liggen er twee boeken: Another Country van James Baldwin en De Levende Berg van Nan Shepherd. In die laatste ben ik net begonnen en lees ik specifiek in bed voor het slapengaan. Ik word rustig van dat boek en kan dan lekker slapen. James Baldwin pak ik vaak op andere momenten van de dag. Verder kan ik niet zonder Blistex, die ligt in mijn la.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Die heb ik recentelijk uitgebreid. Ik gebruik bijna alles van Kiehl’s, daar ben ik tevreden over. Als ik ga douchen was ik mijn gezicht eerst met de Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash. En maximaal twee keer per week scrub ik met The Ritual of Namasté Skin Brightening Face Exfoliator van Rituals.

Daarna maak ik mijn gezicht schoon met Kiehl’s Herbal-Infused Micellar Cleansing Water Toner. Verder gebruik ik van hetzelfde merk: de Creamy Eye Treatment with avocado, het Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose serum en als laatste de Midnight Recovery Omega Rich Cloud Cream.

Vervolgens smeer ik in bed mijn voeten in met O’Keeffe’s Healthy Feet voetencrème en van hetzelfde merk de Working Hands Overnight voor mijn handen. Als laatste doe ik olie van OPI op mijn nagelriemen en voor mijn lichaam gebruik ik de Palmer’s Cocoa Butter Original Solid Formula. Dat ruikt echt naar koekjes.”

Wat is jouw geheime nachtsnack?

“Ik kan zeker wel lekker snacken en snoepen, maar ik heb niet een vaste speciale snack. Momenteel ben ik fan van de vegan Magnum.”

Ben je een makkelijke slaper?

“Het verschilt, niet per se. Als ik een goed ritme te pakken heb wel. Maar ik kan bijvoorbeeld heel slecht slapen naast een nieuw persoon of als ik bij iemand ga logeren. Dan doe ik geen oog dicht. Ik moet mijn eigen bed – of een goed bed in een hotel – hebben wil ik goed slapen.”

Snoozen of showtime?

“Het is verschrikkelijk, maar ik snooze altijd. Ik sta al jaren niet meer op bij de eerste wekker. In totaal zet ik er vijf, omdat ik bang ben dat ik me verslaap. Vanwege mijn werk moet ik bijna elke dag op een ander tijdstip opstaan. Soms heb ik een nachtshoot, een andere keer moet ik om 05.30 uur in de ochtend opstaan.

Op dit moment bepaal ik zelf wanneer ik uit bed ga, omdat ik mijn eerste boek aan het schrijven ben. Het bestaat deels uit de columns die ik voor Volkskrant Magazine schrijf en deels uit ongepubliceerd werk.”

Ik droom nog van..?

Work-wise: mijn eigen serie maken. Ik wil ook heel graag kinderen. Momenteel ben ik single, maar dat lijkt me heel mooi. Verder wil ik alleen of met mijn toekomstige partner een mooie reis maken. Hoog op mijn lijstje: eilanden met tropische stranden. Dan moet je denken aan de Seychellen of Kauai, een eiland dat hoort bij Hawaï.”