van-sicilie-tot-noord-frankrijk-deze-spas-in-europa-zijn-de-moeite-waard-om-te-bezoeken-254134
©La Roche Posay

Een bezoek aan een spa kan een hoogtepunt zijn na een periode van stress, onrust of gewoon druk zijn. Want hoe lekker is het om jezelf even helemaal te laten verwennen. Dit kan in de buurt, maar je kan er ook voor kiezen om even uit je eigen omgeving te stappen voor een bezoek aan een van de vele spa’s in Europa.

De mooiste spa’s in Europa

Tegenwoordig kan je terecht bij spa’s van je favoriete skincare of beautymerk. Zo opende Dior onlangs een resort op Sicilië ingericht in de huisstijl van het Franse modemerk. En wist je bijvoorbeeld dat Avène (het cosmetische merk bekend van hun thermale bron) een hotel en spa bouwde op de grond van waar de bron ooit werd ontdekt? Dus, reis je deze zomer af naar een van deze regio’s of zoek je inspiratie voor je volgende spabezoek? De spa’s in Europa op deze lijst zijn de moeite van een bezoek meer dan waard.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dior Spa – The Timeo

Naast hun populaire Dior Spa Geval Blanc in Parijs opent Dior vanaf 1 juni tot midden oktober – de maanden dat Sicilië op zijn warmst is – een spa in het legendarische Grand Hotel Timeo. Tussen de bomen en in de prachtige tuin van het hotel kun je genieten van verzorgde arrangementen.

Grand Hotel Timeo, Via Teatro Greco, 59, Italië

De dior spa in grand hotel timeo op Sicilië
©Dior Spa

Guerlain Spa

Wil je dichter bij huis ontspannen, dat kan. In het Waldorf Hotel in Amsterdam vind je een spa in samenwerking met Guerlain. De Guerlain spabehandelingen bestaan uit anti-aging, beauty en pre- en postnatale treatments. Bij een behandeling van negentig minuten hebben gasten toegang tot het zwembad, de sauna en het stoombad van de spa.

Waldorf Hotel, Herengracht 542-556, Amsterdam

De spa van Guerlain in het Waldorf hotel in Amsterdam
©Guerlain

Shiseido Spa Milan

In het Excelsior Hotel Gallia in Milaan vind je de spa van het Japanse cosmeticamerk Shiseido. De spa onderscheidt zich van anderen door het gebruik van de eeuwenoude QI-techniek. Deze concentreert zich op de meridiaanstroom door Tsubo-drukpunten te stimuleren. Dit zorgt ervoor dat je energie wordt hersteld en er een diepe ritmische staat van ontspanning ontstaat. Verder kun je genieten van facial- en massagebehandelingen die worden verzorgd met producten van Shiseido.

Excelsior Hotel Gallia, Piazza Duca d’Aosta, 9, Italië

Een goede spa in europa is die van Shiseido in het Excelsior Hotel Gallia
©Excelsior Hotel Gallia

Centre thermal Avène 

Het luxe thermale centrum van Avène vind je in het zuiden van Frankrijk, op de plek waar ooit een bron werd gevonden. De bron die uiteindelijk de basis vormde voor het cosmeticamerk, bekend van hun voedende zonnebrand en dagcrème’s. Er is de mogelijkheid een uitgebreid profiel te krijgen van jouw huidtype. Vervolgens wordt op basis van dat profiel een passende behandeling gekozen. Ook goed om te weten; je kan hier ook terecht met je kind. Lekker samen naar de spa.

Eau Themale Avène l’Hôtel, 34260 Avène, Frankrijk

De buitenkant van de spa in Avene in het zuiden van Frankrijk
©Centre Thermal Avene

Spa Source La Roche Posay

Skincaremerk La Roche Posay opende vorig jaar de deuren van hun welnessresort in het gelijknamige plaatsje Roche Posay. Het resort bevindt zich op de plek waar ooit de bron werd gevonden die de basis is voor de producten van het merk. De ESPA, het Europese netwerk van spa’s, prijsde het resort voor zijn unieke positie op het gebied van medische hydrotherapie. Zo vind je een speciaal bad en een ruimte om te douchen in het thermale water. Bewezen is dat het water van Roche Posay helende effecten heeft. De moeite waard om een keer te bezoeken dus.

Spa Source La Roche-Posay, 58 Av. des Fontaines, La Roche-Posay, Frankrijk

De spa van La Roche Posay gelegen in een prachtig landgoed
©La Roche Posay

Yves Rochers Spa

Tot slot reizen we af naar Bretagne. Hier vind je de spa van Yves Rochers. Het resort ligt op de plek waar Yves Rochers het recept bedacht voor zijn revolutionaire anti-age cremé. In de spa kun je terecht voor alle soorten behandelingen, van lichaamsmassage’s tot manicures. En naast de behandelingen is de rust die je vindt op de locatie van de spa de touch die dit resort zo uniek maakt.

Eco-Hôtel Spa Yves Rocher, Cournon, 56200 La Gacilly, Frankrijk 

Het ecologisch verantwoorde welness-resort van Yves Rochers in Bretagne
©Yves Rochers