nederlands-fotografietalent-aan-de-muur-38-fotografen-stellen-deze-maand-hun-beste-werk-beschikbaar-227029
©Anouk van Kalmthout

Wat is een betere manier om je lege muren te vullen dan met werken van Nederlands fotografietalent? Deze maand stellen 38 fotografen – zowel gevestigde als opkomende namen – hun werk beschikbaar voor Paper Pictures, een initiatief dat exclusieve fotoprints verkoopt. Daarbij gaat een klein deel van de opbrengst – 10 euro per print – naar het Internationale Rode Kruis.

Nederlands fotografietalent

Voor het tijdelijke initiatief, dat nog tot en met 31 oktober loopt, leveren in totaal 38 Nederlandse fotografen ieder één foto aan. Zij bepalen zelf het papier, de formaten, de oplage en de prijs. De prijzen zijn dan ook zeer uiteenlopend: van 100 euro tot 1.450 euro voor een speciale gelimiteerde oplage. Op deze manier wordt het kopen van exclusieve fotoprints toegankelijk voor iedereen.

Deelnemende fotografen zijn Anaïs Lopez, Tessa Posthuma de Boer, Leo Erken, Tara Fallaux, Marwan Magroun, Ernst Coppejans, Astrid Verhoef, Sanja Marusic, Vivian Keulards, Vera van Dam, Prins de Vos, Martijn van  de Griendt, Sevilay Maria, Satijn Panyigay, Hossein Fardinfard en vele anderen. Kortom, een verzameling van bekende namen en nieuw, opkomend talent. Alle fotoprints zijn voorzien van een genummerd certificaat van echtheid, gesigneerd door de fotograaf.

Het goede doel

Paper Pictures is een initiatief van fotograaf Caspar Claasen in samenwerking met FotoLab KieKie. Per verkochte foto gaat 10 euro naar het Internationale Rode Kruis. De bedoeling is dat het initiatief jaarlijks terugkeert in oktober, met ieder jaar een nieuwe collectie.

'De jurk' van Vivian Keulards
©Vivian Keulards
'Esthetics of Loneliness, Together' van Sevilay Maria
©Sevilay Maria
'Untitled' van Sanja Marušić
©Sanja Marušić