beyonce-brengt-housemuziek-uit-de-jaren-90-terug-met-nieuw-album-renaissance-218111
©Carlijn Jacobs

De zomer van 2022 is een zomer waarin we zullen dansen. Waarom? Omdat Beyoncé het zegt. We hebben zes jaar op dit moment gewacht, en vandaag is het eindelijk zover: Beyoncé dropt haar nieuwe album, genaamd Renaissance. De kersverse plaat bevat veel verwijzingen naar housemuziek uit de jaren ’90 en heeft grote invloeden van iconische artiesten als Robin S. en Donna Summer.

Beyoncé is terug met nieuw album ‘Renaissance’

Queen B is terug! (Eerlijk gezegd, was ze ooit weg?). De komst van het nieuwe album Renaissance werd vorige maand bekend gemaakt – op cryptisch maar epische wijze natuurlijk, precies zoals we van Beyoncé gewend zijn. Even later verscheen ze op de cover van het julinummer van de Britse Vogue. Meteen stonden onze Instagramfeeds vol met foto’s van de shoot, vastgelegd door fotograaf Rafael Pavarotti. De beelden omarmen de sfeer van de clubs uit de jaren ’80 en ’90.

Nederlandse fotograaf

Diezelfde vibe is voelbaar als we naar de cover art van Renaissance kijken: disco, glamour en veel Bey energy. De schitterende albumhoes – met daarop Beyoncé gekleed in een nietsverhullende lichaamsjuwelen op een lichtgevend paard – is geschoten door de Nederlandse fotograaf Carlijn Jacobs. “Ik kreeg ineens een verzoek van haar team”, vertelde Jacobs tegen het AD. “Ik heb geen idee. Misschien zagen ze iets aan me dat hen aansprak?”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Disco- en house-invloeden

De leadsingle van het nieuwe album, Break My Soul, samplet Show Me Love, een klassieker van artiest Robin S. Het originele nummer werd uitgebracht in 1990. Ook de geweldige stem van Grace Jones is te horen in Move, het tiende nummer op Renaissance. Beyoncé sluit de plaat af met het toepasselijke Summer Renaissance (het perfecte nummer voor deze summer of love, als je het ons vraagt) waarin we Donna Summers monsterhit I Feel Love uit 1977 herkennen.