demi-moores-ultieme-accessoire-tijdens-fashion-week-haar-hond-pilaf-269495
©Getty Images

Demi Moore zag er fantastisch uit tijdens de lente/zomer 2024-show van Versace in Milaan. De actrice droeg een diep uitgesneden blazer en een broek, beide versierd met gouden kralen en franjes, en een paar zilveren metallic hakken. Maar haar opvallendste accessoire dit seizoen is haar ongelooflijk kleine hond Pilaf, die ongeveer zo groot is als een Jacquemus Le Bambino-tas.

Demi Moore met hond naar fashion week

De bijna drie jaar oude chihuahua concurreert met doorgewinterde moderedacteuren, dankzij zijn snelgroeiende status als modeweek-VIP; de bereisde hond werd onlangs gespot tijdens Milan Fashion Week, waar hij de Versace-show bijwoonde vanaf Moore’s schoot. Onder de andere opmerkelijke bezoekers op de eerste rij (denk aan Cole Sprouse, Dwayne Wade en Gabrielle Union) bevond zich ook de hond van Valentino’s creative director Pierpaolo Piccioli, Miranda (tegen wie Pilaf zelfs hallo probeerde te zeggen tijdens de show).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Pilaf krijgt de behandeling van een A-lister als hij naar mode-evenementen gaat. Eerder deze zomer reisde hij met zijn baasje naar Stockholm voor de cruiseshow van Max Mara. Voor het Midsommar-welkomstdiner van het label kreeg Pilaf zelfs zijn eigen Max Mara-draagzak, waarin Moore hem de hele avond droeg. Toen de actrice afgelopen zomer naar de mannenmodeshow van Dior ging, maakte hoofdontwerper Kim Jones (Moore en Pilafs stoelgenoot bij Versace) zelfs een eigen roze en witte krijtstreepstrik versierd met edelstenen voor de hond (die helaas niet aanwezig was).

Luxe hondenleven

Hoewel hij misschien niet altijd wordt uitgenodigd om front row te zitten, hoef je niet te huilen om Pilaf – hij plukt nog steeds de vruchten van de modeweekplannen van zijn baasje. Op Moore’s Instagram staat een verslag van haar leven met de chihuahua, zoals toen hij in haar shirt chillde terwijl ze een manicure kreeg in Milaan voor de Versace-show. Ze nam Pilaf ook mee naar de tentoonstelling Karl Lagerfeld: A Line of Beauty in het Metropolitan Museum of Art.

Pilaf Moore heeft een beter leven dan de meeste mensen: hij heeft een rondleiding gekregen in het Louvre, woont paardenraces bij, vliegt regelmatig in stijl en hangt rond op de jacht van Jeff Bezos. Hoewel hij misschien niet op alle mode-evenementen een graag geziene gast is – misschien door zijn onvoorspelbare neigingen om te blaffen of te poepen – is Pilaf een soort socialite aan het worden. En hé, hij is net geland in Parijs, dus er is tijd voor nóg een Pilaf-en-Demi-Moore-moment tijdens Paris Fashion Week.

Simona Piccioli, Miranda Piccioli, Kim Jones, Demi Moore en Pilaf Moore bij Versace
©Getty Images
Simona Piccioli, Miranda Piccioli, Kim Jones, Demi Moore en Pilaf Moore bij Versace.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.