zo-wurmde-heidi-klum-zich-in-haar-bizarre-wormenpak-voor-halloween-229653
©Saul Appelbaum

Halloween is niet compleet totdat Heidi Klum – de ware Halloween-queen – haar kostuum heeft onthuld. In het verleden transformeerde het Duits-Amerikaanse supermodel in Jessica Rabbit, Shrek’s Fiona en een oudere versie van zichzelf. Er is simpelweg geen kostuum-idee dat té gek is voor Klum. Dit jaar verraste het supermodel iedereen met haar bizarre worm-kostuum, waarmee ze het internet brak. Hoe kwam ze op dit idee en hoe hees ze zich in dit extravagante pak?

Het Halloween-pak van Heidi Klum

Hoewel Klum vanwege COVID de afgelopen twee jaar niet in staat was haar gebruikelijke met sterren bezaaide Halloweenfeest te organiseren, kon dat dit jaar eindelijk wel weer. Dat deed het model in Sake No Hana, een nieuw Japans restaurant in het Moxy NYC hotel in de Lower East Side. Gehuld in haar kostuum kronkelde ze de rode loper op. Later gaf ze zelfs een interview terwijl ze op de grond lag. Je begrijpt: de foto’s gingen gelijk viral op social media. “Ik was zo opgewonden dat ik weer een feest mocht geven”, stelt Klum tegenover de Amerikaanse Vogue. “Ik wilde dat het feest van dit jaar beter zou zijn dan ooit – en dat betekent dat mijn kostuum magischer moest zijn dan in het verleden.”

Twee jaar in de maak

Het supermodel vertelt dat het haar twee jaar kostte om het concept voor het pak te bedenken. “Ik doe graag iets onverwachts, dus ik probeerde een kostuum te bedenken dat absurd is, maar ook heel herkenbaar”, vertelt Klum. “Omdat het Halloween is, heb je de griezelfactor nodig en tegelijkertijd ook een tikkeltje walgelijkheid.” Natuurlijk had ze een getalenteerd team nodig dat gespecialiseerd is in special effects om haar griezelige visie tot leven te brengen. Daarom werkte ze samen met make-upartiest Mike Marino en zijn team bij Prosthetic Renaissance. “Hoe gek mijn ideeën ook zijn, Mike brengt ze tot leven”, vertelt Klum. “Ik wilde ooit Jessica Rabbit zijn en hij zei: ‘Geen probleem’. Ik wilde ooit de weerwolf zijn uit de Thriller-video, en hij zei: ‘Geen probleem’. Mij vijf keer klonen? ‘Geen probleem’.”

Heidi Klum Halloween-pak
©Saul Appelbaum

Special effects

Het model geeft toe dat Mike Marino in eerste instantie aarzelde over het pak. “Ik belde hem en zei: ‘Maak een worm van me’, en hij zei: ‘Huh?!’. Mike wilde het aanvankelijk niet doen en bleef me aanmoedigen om een nieuw idee te bedenken. Maar ik ben niet zo; als ik verliefd word op een idee, wil ik het gewoon doen.”

Hoe het team het uiteindelijk aanpakte? Klum ‘gleed’ in een prothesepak (waarbij haar armen waren ingesnoerd), waarna een het gezichtsonderdeel werd toegevoegd. Klum’s gezicht ging naadloos op in de plooien van haar kostuum, zodat alleen haar ogen en mond opvielen. Eenmaal aangekomen op haar feest liep – of liever gezegd: kronkelde en rolde – ze over de rode loper, terwijl haar man Tom Kaulitz een hengel vasthield.

Haar doel voor het feest was eenvoudig: de aanwezigen een paar uur plezier laten beleven aan hun escapisme. “Ik wilde dat de mensen de zwaarte van de wereld van zich af zouden schudden en speels zouden zijn”, vertelt Klum. “Ik hou van de transformatie van Halloween: mensen dragen kostuums en laten daarmee hun onzekerheden een beetje los.” Toen ze klaar was om te dansen, deed Klum haar prothesepak uit, waarmee ze een transparante bling-bodysuit onthulde. De ultieme balans tussen een Halloween-look en een glam-look, als je het ons vraagt.

Bekijk hieronder exclusieve foto’s van Klum’s getting ready-proces.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.