'The Crown' seizoen 5: alles wat we tot nu toe weten over het vijfde seizoen van de hitserie

Van de cast en het plot tot de releasedatum en trailer.

Hoewel het vierde seizoen van The Crown nog in de maak is, staat er ook al een vijfde seizoen van de hitserie over de Britse royals op de planning. In de afgelopen maanden kwam er meer informatie naar buiten over het vijfde deel. Zo krijgt de Netflix-serie een compleet nieuwe cast en weten we al wie de rol van Queen Elizabeth gaat vertolken. Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we alles wat we tot nu toe weten over The Crown seizoen 5 voor je op een rij gezet.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De cast

Na maanden van speculatie heeft Morgan bevestigd dat actrice Imelda Staunton de rol van Queen Elizabeth zal spelen in het vijfde seizoen van The Crown. Ze neemt daarmee de rol over van Olivia Colman, die een Golden Globe won voor haar vertolking van de Britse koningin. In de eerste twee seizoenen zagen we Claire Foy als de Queen. De rollen van prinses Diana, Queen Elizabeth en prinses Margaret gaan respectievelijk vevuld worden door Elizabeth Debicki en Lesley Manville. Meer over de drie actrices vind je hier.

Het verhaal

Hoewel we weten dat The Crown het leven van de moderne royals niet zal portretteren, is de precieze tijdlijn van het vijfde seizoen nog onbekend. Volgens bronnen zou het vierde deel van de serie eindigen rond 1990, het jaar dat voormalig Britse premier Margaret Thatcher (gespeeld door Gillian Anderson) 'verdreven' werd van haar positie. Het is dus zeer waarschijnlijk dat het vijfde seizoen zich in de jaren negentig afspeelt, met prins Charles, wijlen prinses Diana en hun kinderen prinsen William en Harry in het middelpunt. William maakt zijn entree al in het vierde seizoen, zo laten deze foto's van actrice Emma Corrin als Diana zien.

De releasedatum

Nu het vierde seizoen van The Crown online staat is het wachten geblazen op seizoen 5. Wat dat betreft moeten we je helaas teleurstellen: de releasedatum is niet in de nabije toekomst, en duurt zelfs langer dan verwacht. Het productieteam van The Crown heeft na de opnames van seizoen vier een pauze ingelast en zullen de boel in juni 2021 pas weer oppakken. volgens Deadline kunnen we het vijfde seizoen van The Crown dan ook niet eerder dan in 2022 verwachten. Het zesde seizoen zal in 2022 opgenomen worden. Volgens Deadline is de filmpauze die plaatsvond niet vanwege de coronacrisis, maar was deze vooraf gepland. Er zaten ook twee jaar tussen seizoen twee en drie, toen de productie zich klaarmaakte voor Queen Olivia Coleman.

De trailer

Zodra de trailer van het vijfde seizoen van The Crown uit is, vind je 'm hier. Houd onze social media goed in de gaten tot die tijd voor updates rondom het nieuwe seizoen.

Shop Vogue's favoriete accessoires

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix