6-queer-titels-op-netflix-om-te-kijken-tijdens-pride-263840
©Netflix

Hoewel er deze maand veel nieuwe titels te zien zijn op onze favoriete streamingdiensten, heb je vast nog wel ruimte op je watchlist. In het kader van Pride zet Vogue de beste titels op Netflix die het kijken waard zijn op een rijtje. Van haunted manors tot echte eye-openers: deze series, films en documentaires zijn perfect voor een queer avondje bankhangen tijdens Pride.

Beste titels voor Pride op Netflix

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Serie | The Haunting of Bly Manor | 2020

In deze opvolger van The Haunting of Hill House komt Dani Clayton (Victoria Pedretti), au pair, terecht in een landhuis vol angstaanjagende geheimen om te zorgen voor twee weeskinderen (Amelie Bea Smith, Benjamin Evan Ainsworth). Verwikkeld in de duistere geschiedenis van het huis loopt Dani onverwacht de liefde tegen het lijf, maar komt ze er ook achter dat ‘dood’ niet gelijkstaat aan ‘verdwenen’ in Bly Manor.

Film | Anne+: De Film | 2021

Na twee succesvolle seizoenen van de serie Anne+ verscheen eind vorig jaar de gelijknamige opvolger: Anne+: De Film. Samen met haar grote liefde Sara (Jouman Fattal) is Anne (Hanna van Vliet) van plan om naar Montreal te verhuizen. Maar wanneer het manuscript van haar eerste boek wordt afgekeurd, begint ze te twijfelen. Ze ontmoet de non-binaire Lou (Thorn Roos de Vries) die compleet anders in het leven staat. Hierdoor leert Anne al struikelend om keuzes te maken.

Serie | Heartstopper | 2022

De liefde komt op de meest onverwachte momenten – zo ook voor tiener Charlie Spring (Joe Locke). Hij is ervan overtuigd dat zijn klasgenoot Nick Nelson (Kit Connor) niet op jongens valt, totdat hun onwaarschijnlijke vriendschap al snel iets meer lijkt te worden. Tegelijkertijd worstelen ze met school en de vooroordelen van vrienden en klasgenoten.

Serie | Feel Good | 2020

De in Canada geboren komiek, acteur en scenarioschrijver Mae Martin speelt zichzelf in de comedy-drama Feel Good. Wanneer Mae en George (Charlotte Ritchie) elkaar ontmoeten in een comedy club vliegt de vonk over. Helaas komt Mae’s verleden met een verslaving hen in de weg te staan en ook George’s tegenzin om haar familie te vertellen over hun relatie zorgt voor problemen.

Serie | Special | 2019

In Special volgen we Ryan O’Connell (Ryan Kayes). Hij heeft cerebrale parese (CP) en woont bij zijn overbezorgde moeder. Wanneer hij wordt aangenomen als unpaid intern bij ‘Eggwoke‘, laat hij zijn collega’s denken dat de problemen die hij ondervindt door zijn CP gevolg zijn van een auto-ongeluk. In de ogen van zijn collega’s heeft Ryan daardoor geen handicap, maar daarmee is hij niet zijn true self. Zal hij de waarheid ooit vertellen?

Documentaire | Pray Away | 2021

In Pray Away bespreken voormalige leiders en een slachtoffer van de ‘homotherapiebeweging’ het schadelijke effect dat de beweging heeft op de LGBTQIA+-community. Ook schijnt de documentaire een licht op het voortbestaan van de beweging – een echte eye-opener dus.