britse-koning-charles-heeft-kanker-en-legt-publieke-taken-voorlopig-neer-285248
©Getty Images

Buckingham Palace maakt bekend dat bij de Britse koning Charles kanker is vastgesteld. De aard of het stadium van de ziekte wordt in het statement niet duidelijk.

Koning Charles heeft kanker

Het nieuws komt kort nadat de koning een behandeling onderging voor een vergrote prostaat. “Tijdens de recente ziekenhuisprocedure van de koning voor een goedaardige prostaatvergroting werd een andere zorg opgemerkt. Latere diagnostische testen brachten een vorm van kanker aan het licht”, luidt de verklaring.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook wordt bevestigd dat Charles nu een medische behandeling ondergaat. Hoewel hij publieke taken uitstelt, blijft de Britse koning werken aan staatszaken. “Hij blijft volledig positief over de behandeling en kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk terug te keren naar volledige publieke taken”, vervolgt de verklaring. “Zijne Majesteit kiest ervoor zijn diagnose te delen om speculaties te voorkomen. Ook hoopt hij dat het bijdraagt aan het begrip van het publiek voor iedereen over de hele wereld die getroffen wordt door kanker.”

Gezondheidsproblemen

Er zijn meer gezondheidsproblemen in de Britse koninklijke familie. Zo herstelt Kate Middleton momenteel van een buikoperatie. Hiervoor lag de prinses van Wales dertien dagen in het ziekenhuis. Hoewel ze vorige week van de kliniek in Londen naar Windsor terugkeerde, zal Kate naar verwachting pas na Pasen haar publieke taken weer oppakken. “De familie Wales blijft dankbaar voor de goede wensen die ze van over de hele wereld ontvangen”, liet Kensington Palace in een verklaring van 29 januari weten.

Het nieuws dat koning Charles kanker heeft, komt minder dan een jaar na zijn kroning in Westminster Abbey in mei 2023.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.