catherine-maakte-ooit-het-londense-nachtleven-onveilig-en-beelden-daarvan-gaan-nu-viral-218890
©ANP

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine, oftewel de hertog en hertogin van Cambridge, kennen we inmiddels als een keurig koninklijk koppel. Maar dankzij verschillende foto’s, die nu via TikTok weer opduiken, wordt de vrouw van de Britse prins fijntjes herinnerd aan haar wilde periode. De tijd waarin ze als twintiger de dansvloer onveilig maakte en nog geen verantwoordelijkheden had. Those were the days…

Feestende Kate gaat viral 

Het gaat om beelden waarop we Catherine op een andere manier zien dan we gewend zijn: uitbundig dansend in glitterjurkjes. Om vervolgens midden in de nacht met kleine ogen en knalrode wangen – en naar verluidt een paar glazen champagne en cocktails verder – rollend de taxi in te gaan. Je begrijpt: paparazzi smulden hiervan en doken er bovenop.

©ANP
Kate Middleton club
Kate
©ANP/Rex Features

Londense nachtclubs

Indertijd – dan hebben we het over 2006 tot 2008 – werd de hertogin van Cambridge geregeld gespot in de Londense nachtclubs Mahiki of Boujis. De meeste foto’s zijn overigens genomen in de tijd dat zij en William in 2007 kort uit elkaar gingen. ‘Je zou ook kunnen zwelgen in zelfmedelijden. In plaats daarvan trok ze een glitterjurk aan en ging feesten’, schreef journalist Katie Nicholl in Vanity Fair.

©REX by Shutterstock

Hertog en hertogin van Cambridge

Inmiddels is Catherine al elf jaar keurig getrouwd met William. Op 29 april 2011 gaven de twee elkaar het jawoord in Westminster Abbey, terwijl de hele wereld toekeek. De hertog en hertogin van Cambridge ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de universiteit van St. Andrews in Schotland. Tijdens het tweede semester – ze studeerden beiden Kunstgeschiedenis – sloeg de vonk over. “Toen ik Kate voor het eerst ontmoette, wist ik dat ze iets heel bijzonders had”, vertelde William in 2010 in een tv-interview met het Britse ITV News. Dit was vlak na de bekendmaking van hun verloving. “Ik wist dat er mogelijk iets was dat ik wilde onderzoeken.”

Het hele liefdesverhaal van Kate en prins William weten? Lees hier een terugblik op de koninklijke romance van de hertog en hertogin van Cambridge.