meghan-markle-en-prins-harry-maken-zeldzame-verschijning-op-de-rode-loper-in-new-york-254414
©Kevin Mazur/Getty Images

Ruim een week na de kroning van koning Charles III maakten Meghan Markle en prins Harry dinsdagavond een zeldzame verschijning op de rode loper in New York. Het stel bezocht de Women of Vision Awards van de Ms. Foundation, een jaarlijks liefdadigheidsgala dat dit jaar zijn vijftigste verjaardag vierde.

Meghan Markle en prins Harry in New York

De Sussexen kwamen niet zomaar opdagen: Meghan Markle mocht tijdens het evenement in New York een award in ontvangst nemen als erkenning van “haar wereldwijde pleidooi voor empowerment en activisme voor vrouwen en meisjes”. Hiermee treedt de hertogin in de voetsporen van voormalige prijswinnaars als Hilary Clinton en Ava DuVernay. De award werd uitgereikt door feminist Gloria Steinem, mede-oprichter van de foundation en goede bekende van Markle. Naast prins Harry was ook Meghans moeder Doria Ragland bij de bijzondere avond aanwezig.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Strapless gouden cocktailjurk

Zo’n avond vraagt natuurlijk om een feestelijke look. Meghan Markle verscheen dan ook in een outfit die we niet meer van haar verwachtten op de rode loper. De hertogin koos voor een strapless gouden cocktailjurk van Johanna Ortiz, die ze combineerde met gouden oorbellen van J. Crew, Tom Ford-hakken en een bijpassende clutch van Carolina Herrera. De look maakte Meghan af met een zijwaarts, golvend kapsel en glowy make-up.

Met deze gouden jurk wijkt Meghan af van de meer ingetogen outfits die we de laatste jaren veel bij haar zien, zoals capejurken en minimale, structurele outfits. Betekent dit dat de hertogin langzaamaan teruggrijpt naar haar glamoureuze pre-royal stijltijdperk?

Meghan markle prins harry Doria Ragland new york
©Kevin Mazur/Getty Images