de-ontmoeting-tussen-queen-elizabeth-en-lilibet-gaat-het-eindelijk-gebeuren-213298
©ANP

Prins Harry en Meghan Markle vormen met hun twee kinderen alweer bijna een jaar een gezin van vier: hun jongste dochter Lilibet viert dit weekend, op 4 juni, haar eerste verjaardag. Het meisje werd geboren in de Verenigde Staten, en heeft voor zover bekend nog geen bezoek gebracht aan Groot-Brittannië, waar haar royal roots liggen. Queen Elizabeth heeft haar achterkleindochter dan ook nog nooit ontmoet. Maar daar komt volgens bronnen dichtbij het Britse koningshuis verandering in – op héél korte termijn.

Ontmoeting Queen Elizabeth en Lilibet

Do they finally meet? Het is de grote vraag die veel Britten momenteel bezighoudt. De reden daarvoor is een groot feest op Britse bodem aankomend weekend, vanwege het 70-jarige jubileum van Elizabeth als koningin. Een mijlpaal waar prins Harry vermoedelijk voor naar Groot-Brittanië afreist – en waarschijnlijk zijn hele gezin voor het eerst meeneemt.

Dat gebeurde nog niet eerder. Redelijk recent reisden prins Harry en Meghan naar Nederland voor de Invictus Games in Den Haag. Zij maakten toen een tussenstop in Groot-Brittannië, waar ze een bezoek brachten aan Harry’s familie. Maar Archie en Lilibet bleven toen thuis, in de Verenigde Staten.

Het gegeven dat de mijlpaal van de koningin samenvalt met de verjaardag van de dochter van Harry en Meghan, vergroot volgens Britse media de kans dat de kinderen van het stel meereizen naar Groot-Brittannië; de kans dat Harry en Meghan hun kinderen opnieuw thuislaten op de eerste verjaardag van hun dochter, achten velen zeer klein.

Britse media vermoeden dan ook dat het gezin in de komende dagen overvliegt en zal verblijven in hun Windsor home, Frogmore Cottage. Daar zou het gezin naar verluidt ook de éénjarige verjaardag van hun dochter vieren.

70 jaar op de troon

Aanstaande donderdag 2 juni vindt het welbekende evenement Trooping the Colour plaats, ook wel bekend als The Queen’s Birthday Parade. Deze keer extra speciaal, vanwege het 70-jarige jubileum van Elizabeth als koningin. The Queen verschijnt dan ook op het balkon van Buckingham Palace. Vervolgens staat Groot-Brittannië nog drie dagen lang in het teken van feest.

©ANP – The Queen, Meghan en prins Harry op het balkon van Buckingham Palace tijden Trooping the Colour in 2021