een-ode-aan-ashley-grahams-ongefilterde-fotos-van-het-moederschap-213105

Topmodellen zijn misschien toch niet zo heel anders dan wij. Natuurlijk, Ashley Graham heeft supermodel looks en prachtige rondingen, maar als het op het delen van haar ervaringen met het moederschap aankomt – en de chaos die daarmee gepaard gaat – is ze goudeerlijk. Sinds ze een moeder van drie kinderen is – haar oudste zoon Isaac is twee jaar oud en in februari verwelkomde ze een tweeling, Roman en Malachi – is Graham verfrissend openhartig. Zowel over haar zwangerschappen als over het moederschap.

Ashley Graham eerlijk over het moederschap

Op Instagram plaatst ze regelmatig ongefilterde foto’s. Daarom: een greep uit de keren dat ze haar herkenbare ervaringen deelde met haar miljoenen fans.

Borstvoeding geven kan ingewikkeld zijn

Hoewel borstvoeding traditioneel wordt beschouwd als een van de meest natuurlijke processen ter wereld, weten de meeste moeders dat borstvoeding geven niet altijd even makkelijk is.

Het moederschap is uitdagend

We voelen ons soms gedwongen om te doen alsof alles goed gaat, vooral op Instagram. Gelukkig is daar Ashley Graham, die vaak erkent dat het tegenovergestelde waar is. En dat dat oké is.

Baby’s komen soms niet op tijd

Due dates… Allemaal leuk en aardig, maar baby’s komen niet wanneer ze verteld worden om te komen.

It takes a village (en veel hulpmiddelen)

Een zwangerschap is prachtig, maar het kan ook oncomfortabel, stressvol en zelfs behoorlijk ellendig zijn. Waardoor je soms een heel dorp (en veel zelfzorg en hulpmiddelen) nodig hebt om alle ballen hoog te houden.

Striae is heel normaal én prachtig

Of je nu één kind verwacht, of drie: om je baby te laten groeien, moet je buik uitzetten. Dat betekent dat striae onvermijdelijk is. Ashley viert de hare in volle glorie.

Moeders moeten multitasken

Als een moeder weer aan het werk gaat, moet ze rekening houden met borstvoeding geven. Ashley Graham demonstreert hoe zij soms moet jongleren.

Moeders moeten altijd voorbereid zijn

Een luier verschonen in het midden van het gangpad van een winkel: het model draait haar hand er niet voor om. Want baby’s doen hun behoeften nou eenmaal op de meest onhandige plaatsen. Note to all mums: vergeet nóóit de luiertas.

Soms moeten moeders zichzelf ook verschonen

Niet alleen baby’s, maar ook moeders hebben na de bevalling af en toe schoon ondergoed nodig. Ashley can relate – en windt er geen doekjes om.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.