alle-keren-dat-prinses-diana-het-toonbeeld-was-van-chanels-tijdloze-aantrekkingskracht-231569

De garderobe van prinses Diana heeft door de jaren heen eindeloos veel inspiratie opgeleverd, niet in de laatste plaats vanwege haar investering in tijdloze mode. Het beste voorbeeld? Haar liefde voor Chanel, die ze vaak uitte als lid van de koninklijke familie.

Prinses Diana in Chanel

Van de double-breasted rode jas tijdens een bezoek aan Parijs in de jaren 80 tot het babyblauwe rokkostuum dat ze droeg bij de zogeheten ‘confirmation‘ van prins William, prinses Diana koos regelmatig voor signature looks van Chanel bij een aantal spraakmakende evenementen. Ook op het gebied van accessoires was de royal fan van het Franse modehuis. Zo werd Diana meermaals gespot met Chanels klassieke tassen en zwart-witte slingbacks.

Naar verluidt weigerde Diana het Chanel-logo te dragen na haar scheiding met prins Charles, omdat de dubbele C haar deed denken aan Charles en zijn toenmalige minnares Camilla. Maar toch bleef de royal de ontwerpen van het iconische modehuis dragen na de scheiding, onder meer tijdens een reis naar New York.

Bekijk hieronder de beste Chanel-looks van prinses Diana door de jaren heen.

Prinses Diana arriveert in Parijs in een rode double-breasted jas van Chanel, gecombineerd met een bijpassende hoed
©Getty Images
1/8
Native Share
Prinses Diana arriveert in Parijs in een rode double-breasted jas van Chanel, gecombineerd met een bijpassende hoed, 1988.
De toenmalige prinses van Wales arriveert bij het Nottingham Medical Centre in een zwarte Chanel-jurk, vergezeld door prins William en prins Harry
©Getty Images
2/8
Native Share
De toenmalige prinses van Wales arriveert bij het Nottingham Medical Centre in een zwarte Chanel-jurk, vergezeld door prins William en prins Harry, 1990.
Draagt een zwart Chanel-rokkostuum en bijpassende hoed van Philip Somerville tijdens een bezoek aan het Yokohama War Cemetery in Japan
©Getty Images
3/8
Native Share
Draagt een zwart Chanel-rokkostuum en bijpassende hoed van Philip Somerville tijdens een bezoek aan het Yokohama War Cemetery in Japan, 1990.
In een kobaltblauw Chanel-jasje voor een bezoek aan het Great Ormond Street Hospital
©Getty Images
4/8
Native Share
In een kobaltblauw Chanel-jasje voor een bezoek aan het Great Ormond Street Hospital, 1992.
Diana arriveert op de Northwestern University in Chicago in met Chanel-slingbacks en een klassieke tas van het Franse modehuis
©Getty Images
5/8
Native Share
Diana arriveert op de Northwestern University in Chicago in met Chanel-slingbacks en een klassieke tas van het Franse modehuis, 1996.
Bij de 'confirmation' van prins William in Windsor Castle draagt de prinses een babyblauw rokkostuum van Chanel, gecombineerd met een bijpassende hoed
©Getty Images
6/8
Native Share
Bij de 'confirmation' van prins William in Windsor Castle draagt de prinses een babyblauw rokkostuum van Chanel, gecombineerd met een bijpassende hoed, 1997.
Diana draagt een witte Chanel-handtas tijdens een liefdadigheidsveiling in New York
©Shutterstock
7/8
Native Share
Diana draagt een witte Chanel-handtas tijdens een liefdadigheidsveiling in New York, 1997.
In een mintgroen Chanel-rokkostuum bij de opening van een nieuwe afdeling in het Great Ormond Street Hospital
©Getty Images
8/8
Native Share
In een mintgroen Chanel-rokkostuum bij de opening van een nieuwe afdeling in het Great Ormond Street Hospital, 1997.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.