krijgen-we-dit-jaar-nieuwe-muziek-van-solange-dit-is-wat-we-weten-246986
©ANP

Hoewel Solange sinds haar album When I Go Home uit 2019 geen muziek heeft uitgebracht is de singer-songwriter en artiest volop met muziek bezig. Zo kunnen we stellen dat ze genoeg muzikale inspiratie opdoet voor bijvoorbeeld een nieuw album. Maar komt er een nieuwe Solange-album aan? Het internet is duidelijk: we missen de muziek van Solange. Hieronder zetten we alles wat wij weten op een rij.

Solange is met muziek bezig 

Al vier jaar geen album uitgebracht, maar de R&B en soulzangeres heeft niet stilgezeten als het om muziek gaat. We said it: Solange is terug. Na haar compositie van stukken voor het New York City Ballet in september vorig jaar – waarmee ze geschiedenis schreef als eerste zwarte vrouw en derde vrouw in de geschiedenis van het bedrijf die muziek componeert – is de 36-jarige artieste aangewezen om dit voorjaar samen met haar multidisciplinaire culturele hub Saint Heron Collective een nieuwe concert- en filmserie te cureren voor de Brooklyn Academy of Music (BAM).

Solange Knowles arriveert bij het New York Ballet 2022 Fall Fashion Gala
©Solange Knowles arriveert bij het New York Ballet 2022 Fall Fashion Gala, ANP

Het zevendelige project, dat op 30 maart van start gaat, is vernoemd naar de Eldorado Ballroom, een historische muziekhal in Solanges’ geboorteplaats Houston. De Eldorado Ballroom wordt erkend als een belangrijk cultureel monument dat tijdens de rassensegregatie in Amerika onderdak bood aan beroemde muzikanten en artiesten, waaronder Duke Ellington, B.B. King, Ray Charles en Tina Turner. Het was ook een belangrijke sociale en politieke ontmoetingsplaats voor de plaatselijke Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Saint Heron Collective

“Knowles’ toewijding aan het eren en behouden van het werk van zwarte artiesten via Saint Heron gaat verder met een line-up die bestaat uit hedendaagse en historische creatieve revolutionairen wiens artisticiteit en innovatie een diepe stempel hebben gedrukt op muziek en performancekunst”, luidt een officiële verklaring over het nieuwe project.

Saint Heron, het platform dat door Solange opgericht is in 2013 geïnspireerd door haar tweede album Solo Star, pleit voor vertegenwoordiging en rechtvaardigheid. Het platform, dat ook een muzieklabel is, heeft als doel belangrijke stemmen op het gebied van kunst, design, muziek en cultuur te versterken. Ze helpt hierbij vooral jonge talenten uit gemarginaliseerde groepen om door middel van taal en expressie voor empowerment te zorgen.

Solange sound

Dat Solange Knowles met muziek bezig is, is een ding wat zeker is. Al is het op dit moment het cureren van muziek van anderen, hebben we hoop dat we snel haar sound weer te horen krijgen. Solange-fans op het internet zijn duidelijk: we missen de muziek van Solange.