15-keren-waarop-acteurs-het-witte-doek-deelden-met-hun-kinderen-280310

Nu het stof eindelijk is neergedaald van het nepobabygesprek – nepobaby stond zelfs in de top tien van het woord van het jaar 2023 – is het tijd om de feiten onder ogen te zien. Beroemdheden hebben, net als andere mensen, kinderen. En het komt dan ook dikwijls voor dat acteurs het scherm delen met hun kinderen.

Deze acteurs deelden het witte doek met hun kinderen

De podiumkunsten zijn een uitdagend en kwetsbaar, maar ook creatief en opwindend vakgebied. De normaalste zaak van de wereld dus dat sommige kinderen in de voetsporen van hun ouders treden – en gelukkig maar. Sommige van de beste acteurs zijn nakomelingen van andere artiesten en kunstenaars. (Wat zou Hollywood zijn zonder Liza Minnelli? Jane Fonda? Jamie Lee Curtis? Gwyneth Paltrow? Kate Hudson?) De lange (en illustere) lijst gaat maar door.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nog beter is het als twee generaties elkaar in één project ontmoeten – daarom hebben we hier 15 ouder-kindduo’s verzameld die het witte doek hebben gedeeld.

Will Smith en Jaden Smith in The Pursuit of Happyness

Voor de Smiths is het maken van films een familieaangelegenheid. Jaden speelde in twee films samen met zijn vader – The Pursuit of Happyness in 2006 en After Earth in 2013 – en er zullen mogelijk nog meer samenwerkingen volgen. (Wij hopen op een cameo van Jaden in Bad Boys 4)

Will smith
©Everett Collection
1/15
Native Share

Henry Fonda en Jane Fonda in On Golden Pond

Kunst imiteerde het leven in dit drama uit 1981, waarin Henry Fonda en Jane Fonda een vader en dochter spelen die op gespannen voet met elkaar staan. (Toen Jane de rechten kocht van het toneelstuk uit 1979 van Ernest Thompson, wilde ze dat haar vader – met wie ze een zeer moeizame relatie had – de stekelige patriarch Norman Thayer zou spelen). On Golden Pond zou Henry’s laatste optreden zijn en toen hij te ziek was om zijn Oscar voor de film in ontvangst te nemen, nam Jane de prijs namens hem in ontvangst.

jane fonda
©Everett Collection
2/15
Native Share

Angelina Jolie en Vivienne Jolie-Pitt in Maleficent

Vivienne Jolie-Pitt was vier jaar oud toen ze haar debuut maakte naast haar moeder in Maleficent uit 2014. Als de jonge prinses Aurora was ze de schattige tegenhanger van de machtige fee van haar moeder. Jolie-Pitt verdiende naar verluidt een salaris van 3.000 dollar per week en een dagvergoeding van 60 dollar voor de rol. Niet slecht voor een peuter.

Angeline Jolie
©Everett Collection
3/15
Native Share

Demi Moore en Rumer Willis in Striptease

Na haar debuut op het witte doek samen met haar moeder in Now and Then uit 1995, speelde Rumer Willis de hoofdrol als Moores dochter in het duidelijk volwassen Striptease. Willis heeft ook twee keer samengewerkt met haar beroemde vader Bruce: in The Whole Nine Yards uit 2000 (in een rol zonder credits) en Hostage uit 2005.

demi moore
©Everett Collection
4/15
Native Share

Leslie Mann, Iris Apatow en Maude Apatow in Knocked Up

Waarom acteurs gebruiken als je je familie kunt casten? Dat is zeker de voorkeur van regisseur Judd Apatow, die samenwerkte met zijn vrouw Leslie Mann en hun twee dochters in Knocked Up, Funny People en This Is 40. (Jaren later zou Maude ook te zien zijn in Girls van HBO, dat Apatow uitvoerde, terwijl Iris een bijrol zou hebben in Netflix’ Love, gemaakt door Apatow, Lesley Arfin en Paul Rust).

©Everett Collection
5/15
Native Share

Tom Hanks en Colin Hanks in The Great Buck Howard

In deze film uit 2008 speelt Colin de rebelse zoon van zijn echte vader Tom. Het was echter niet de eerste keer dat ze het scherm deelden: in 1996 had de jongere Hanks een kleine cameo in zijn vaders film That Thing You Do!

tom hanks
©Everett Collection
6/15
Native Share

Kirk Douglas, Michael Douglas en Cameron Douglas in It Runs in the Family

In It Runs in the Family speelden niet alleen drie generaties Douglas de hoofdrol, maar sommige onderwerpen kwamen ook heel dicht bij huis. Net als zijn personage worstelde Cameron met drugsverslaving en ging hij uiteindelijk de gevangenis in voor het bezit en verkopen van drugs. (Hij werd in 2016 vrijgelaten.)

Michael douglas
©Everett Collection
7/15
Native Share

Ben Stiller en Jerry Stiller in Zoolander

De Stillers deelden het scherm een paar keer voor Jerry’s dood in 2020, maar hun meest memorabele samenwerking was misschien wel in Zoolander, waarin de oudere acteur de rol van agent Maury Ballstein speelde.

ben stiller
©Everett Collection
8/15
Native Share

Gwyneth Paltrow en Blythe Danner in Sylvia

In deze biopic uit 2003, die het verhaal vertelt van de romance tussen de dichters Sylvia Plath en Ted Hughes, speelt Paltrow de rol van de dichteres terwijl Danner Plaths moeder Aurelia speelt.

gwyneth paltrow
©Everett Collection
9/15
Native Share

Billy Ray Cyrus en Miley Cyrus in Hannah Montana: The Movie

Na vader en dochter te hebben gespeeld in alle vier de seizoenen van Hannah Montana, brachten Billy Ray en Miley hun band naar het witte doek in de ontroerende verfilming van de Disney Channel show.

Miley Cyrus
©Courtesy of Jesse Grant/WireImage
10/15
Native Share

Donald Sutherland en Kiefer Sutherland in Forsaken

Donald en Kiefer, die bekend staan om hun optredens in Klute, Ordinary People en, meer recentelijk, The Hunger Games, speelden samen in 2015 Forsaken als een vader en zoon die van elkaar vervreemd zijn. In de jaren daarvoor werkte het duo ook al samen in Max Dugan Returns uit 1983 (Kiefers debuut op het witte doek) en A Time to Kill uit 1996.

donald sutherland
©Getty Images
11/15
Native Share

Kurt Russell en Kate Hudson in Deepwater Horizon

Hoewel Hudson en Russell geen bloedverwanten zijn, heeft Russell al tientallen jaren een relatie met Hudsons moeder, Goldie Hawn, en heeft hij Hudson (samen met haar broer Oliver) opgevoed als zijn eigen kind. In 2016 speelden de twee in het rampdrama Deepwater Horizon over de olieramp in de Golf van Mexico in 2010.

kate hudson
©Courtesy of Matt Winkelmeyer/Getty Images voor Brilliant Consulting
12/15
Native Share

Sylvester Stallone en Sage Stallone in Rocky V

Sylvester en Sage, die helaas in 2016 op 36-jarige leeftijd overleed, speelden samen in Rocky V, waarin Sage Rocky Balboa Jr. speelde.

sylvester stallone
©Courtesy of John Bryson/Getty Images
13/15
Native Share

Taika Waititi, Matewa Kiritapu en Te Hinekahu in Thor: Love and Thunder

Waititi regisseerde niet alleen Thor: Ragnarok (2017) en Thor: Love and Thunder (2022), maar hij leende ook zijn stem aan de rol van Korg in de Marvel-franchise. Zijn twee kinderen, Matewa Kiritapu en Te Hinekahu, hadden ook korte rollen in de laatste Thor-aflevering (net als Natalie Portman, Christian Bale en de kinderen van Chris Hemsworth).

taika waititi
©Courtesy of Don Arnold/WireImage/Getty Images
14/15
Native Share

Judy Garland en Liza Minnelli in In the Good Old Summertime

Het legendarische moeder-dochterduo deelde voor het eerst het scherm in In the Good Old Summertime uit 1949, toen Minnelli nog maar drie jaar oud was. Een ster was geboren.

judy garland
©Courtesy Everett Collection
15/15
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.