klaar-met-bridgerton-seizoen-3-zo-lang-moet-je-helaas-nog-wachten-op-seizoen-4-302487
©Netflix

Dearest gentle reader, tot onze grote vreugde kunnen we bevestigen dat Bridgerton seizoen 4 onderweg is. Echte fans wisten dit uiteraard al, aangezien Netflix in 2021 – nog voor de première van het tweede seizoen – bevestigde dat de serie een derde en een vierde deel zou krijgen. Maar nu het derde seizoen inmiddels op de streamingdienst is verschenen (en door velen van ons in korte tijd is verslonden), richten we onze aandacht op wat komen gaat. Dit is alles wat we tot nu toe weten over Bridgerton seizoen 4.

Waar gaat seizoen 4 van Bridgerton over?

De serie, gemaakt door Chris Van Dusen en geproduceerd door Shonda Rhimes, is in de vier jaar sinds de première al snel een hit in de popcultuur geworden. Het drama uit het Regency-tijdperk is gebaseerd op de romans van Julia Quinn, een reeks van acht boeken waarbij elk boek over een van de Bridgerton-broers of -zussen gaat. Als de makers de chronologie gevolgd zouden hebben, dan had het derde seizoen over het derde boek moeten gaan, An Offer from a Gentleman over Benedict Bridgerton. In plaats daarvan kwam het verhaal van Colin Bridgerton en Penelope Featherington aan bod, zoals verteld in Quinns vierde boek, Romancing Mr Bridgerton.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zouden de makers dan nu voor het vierde seizoen het verhaal van Benedict kiezen? Daarin valt de Bridgerton-broer voor Sophie Beckett, de dochter van een graaf die gedwongen als dienstmeisje werkt voor haar eigenaardige, gemene stiefmoeder. Het zou ook zomaar kunnen, aangezien de makers de chronologie van de boeken toch niet volgen, dat de focus in het vierde seizoen naar Eloise of Francesca verschuift. Maar wat het ook wordt: het team achter de serie heeft het volgende liefdesverhaal in ieder geval al gekozen. Zo onthulde Quinn aan People voorafgaand aan de New Yorkse première van het derde seizoen: “Ik kan niets zeggen, dan krijg ik zoveel problemen. Ik weet het wel, maar ik kan geen ja zeggen.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Eloise en Benedict in Bridgerton seizoen 3
©Netflix
Claudia Jessie als Eloise Bridgerton en Luke Thompson als Benedict Bridgerton in het derde seizoen van 'Bridgerton'.

Hoe ziet de cast eruit?

Het grootste deel van de Bridgerton-familie zal naar verwachting terugkeren in het vierde seizoen. Denk aan Luke Newton (Colin), Claudia Jessie (Eloise), Luke Thompson (Benedict), Ruth Gemmell (Violet), Hannah Dodd (Francesca), Florence Hunt (Hyacinth) en Will Tilston (Gregory). Ook Adjoa Andoh (Lady Danbury), Golda Rosheuvel (Queen Charlotte), Lorraine Ashbourne (Mrs. Varley), Jessica Madsen (Cressida Cowper), Martins Imhangbe (Will Mondrich), Emma Naomi (Alice Mondrich), Hugh Sachs (Brimsley) en Harriet Cains, Bessie Carter en Polly Walker als respectievelijk Philipa, Prudence en Portia Featherington zullen hoogstwaarschijnlijk allemaal hun opwachting maken.

Wanneer verschijnt Bridgerton seizoen 4?

Het derde seizoen is pas net in zijn volledigheid te bekijken, maar dat weerhoudt fans er niet van om zich af te vragen waar het volgende deel blijft. Daarvoor moeten we wel even geduld hebben. Zo vertelde showrunner Jess Brownell aan The Hollywood Reporter: “We werken eraan om de seizoenen sneller uit te brengen, maar het duurt acht maanden om ze te filmen en dan moeten ze bewerkt worden en dan moeten ze in elke taal nagesynchroniseerd worden. En het schrijven duurt ook erg lang, dus we zitten een beetje op een tweejarig tempo, we proberen het te versnellen, maar ergens in dat bereik.” Reken er dus maar op dat het niet eerder komt dan 2026.

Waar we de vorige keer tussen het wachten door nog de prequelserie Queen Charlotte kregen, lijkt er deze keer geen andere serie binnen het Bridgerton-universum te verschijnen. Hoe we ons dan moeten vermaken in de tussentijd? Gelukkig hebben we nog meer favoriete kostuumdrama’s.

Hoeveel seizoenen van Bridgerton kunnen we verwachten?

Zoals we eerder al benoemden, is Bridgerton in 2021 al verlengd voor zowel het derde als het vierde seizoen. Hoewel er sindsdien geen seizoenen meer zijn bijgekomen, hoopt men dat de complete boekenreeks van Quinn verfilmd wordt. “Er zijn vier seizoenen gecontracteerd, maar Shonda [Rhimes] zegt acht, en zij is de baas”, zei Quinn daarover. “We houden ons niet per se aan de volgorde, maar we gaan elk van de broers en zussen en hun verhalen zien”, vertelde Rhimes eerder aan Entertainment Tonight. Later onthulde ze ook aan Variety dat ze vooruit heeft gepland tot “seizoen 6, of misschien 7”.